La doi ani de la invazia rusă în Ucraina, Zelenski mulțumește României și lui Klaus Iohannis

Sursa foto: President of Ukraine Official Website

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit sâmbătă liderilor occidentali care au transmis mesaje de sprijin și solidaritate cu Ucraina la marcarea a doi ani de la debutul agresiunii armate a Federației Ruse, liderul de la Kiev mulțumindu-i omologului său român Klaus Iohannis și Bucureștiului pentru solidaritate și bună vecinătate.

“Dragă Klaus, apreciez foarte mult toate eforturile tale și sprijinul și solidaritatea de bună vecinătate a României. De la securitatea comună la Marea Neagră și coridorul maritim de export până la promovarea aderării Ucrainei la UE. Apreciem foarte mult parteneriatul nostru strategic cu România, care a devenit una dintre pietrele de temelie ale securității europene și globale”, a scris Zelenski, pe platforma de socializare X.

Ucraina a comemorat sâmbătă doi ani de la începutul războiului Rusiei împotriva sa, cu președintele Zelenski primindu-i la Kiev pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe premierul belgian Alexander de Croo, a cărui țară asigură președinția Consiliului UE, pe premierul Italiei Giorgia Meloni, stat care deține președinția G7, și pe premierul canadian Justin Trudeau.

De altfel, Italia și Canada s-au alăturat Regatului Unit, Germaniei, Franței, Danemarcei și Olandei, semnând acorduri de securitate pe 10 ani cu Ucraina. Între țările care se află în negocieri cu Kievul privind aceste înțelegeri se numără și România, tratativele începând luna trecută, la Davos.

Într-un mesaj transmis în ajunul împlinirii a doi ani de la agresiunea rusă, președintele Iohannis a arătat că România își reafirmă angajamentul de a rămâne alături de Ucraina “pe drumul către recăpătarea libertății și a independenței” și de a-i sprijni eforturile de reconstrucție și integrare europeană.

Șeful statului va participa luni, 26 februarie, la Paris, alături de o serie de lideri aliați, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: