La Hollywood, nu la Cotroceni! Călin Georgescu, nou discurs cu replici copiate dintr-un film

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

După ce a folosit în discursurile sale replici copiate din „Stăpânul Inelelor”, „Newsroom” sau chiar „Frozen”, fostul candidat independent la prezidențiale Călin Georgescu se inspiră, într-un alt discurs, din filmul „Ultimul Samurai” într-un videoclip care circulă pe internet și în care vorbește despre originea României.

  • Ultimul Samurai: „… războinici dispuși să-și dea viața pentru ceea ce pare să fi devenit un cuvânt uitat: onoare.”

  • Georgescu: „… războinici viteji și de oameni demni care și-au dat viața pentru un cuvânt ce azi pare uitat: onoare.”

Călin Georgescu s-a inspirat din intro-ul filmului „Ultimul Samurai”, pentru unul dintre discursurile sale, păstrând structura, tonul și chiar o frază aproape identică.

Diferența principală este înlocuirea mitologiei japoneze cu cea geto-dacă, dar ideea de bază și mesajul final sunt aceleași.

Introducerea din filmul „Ultimul Samurai” („The Last Samurai”, 2003) este narată de personajul Simon Graham (interpretat de Timothy Spall), un britanic care documentează evenimentele din Japonia la sfârșitul secolului al XIX-lea.

„Se spune că Japonia a fost creată de o sabie. Se spune că vechii zei au înmuiat o lamă de coral în ocean, iar când au scos-o, patru picături perfecte au căzut înapoi în mare, iar acele picături au devenit insulele Japoniei. Eu spun că Japonia a fost creată de un grup de oameni, războinici dispuși să-și dea viața pentru ceea ce pare să fi devenit un cuvânt uitat: onoare.”

„România a fost creată de energia dată de Zamolxe, zeul suprem al strămoșilor noștri getodaci. Acum 2500 de ani, 7 unități de conștiință s-au desprins din energia condensată în urmă cu 5 milioane de ani. Ele s-au desprins pentru a întrupa și a da un nou sens evolutiv civilizației noastre. Una din cele 7 s-a întrupat în România, se numea Zamolxe. Eu cred că România a fost creată de o mână de războinici viteji și de oameni demni care și-au dat viața pentru un cuvânt ce azi pare uitat: onoare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: