Skip to content
Politică

La mâna cui a ajuns ACL pentru a-și ține aleșii „acasă”?

Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri OUG privind migrația aleșilor locali, aceasta fiind respinsă de deputați. PSD- UNPC, PC și PLR și teoretic PPDD, formațiune scindată în două grupări, aveau obligația să strângă minimum 202 voturi pentru a trece acest act normativ promovat de Guvern, însă acest lucru nu s-a întâmplat.  S-au înregistrat 195 de voturi ”pentru”, 109 voturi ”împotrivă” şi 21 de abţineri.

Problema opoziției este că nu Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz, ci votul decisiv îl va da Senatul.

În acest context, opoziția ține pumnii strânși ca OUG să pice și la Senat, fiind conștienți că totul stă în votul celor de la UDMR, așa cum afirmă președintele Comsiei Juridice din Senat, liberalul Cătălin Boboc.

„Dacă cei de la UDMR sunt consecvenţi, adică vor vota şi ei la fel în Senat, pentru respingerea ordonanţei, atunci ea va pica. Acum la deputaţi s-a văzut clar cine a votat. Doar cei de la PSD, UNPR şi PC, restul n-a votat nimeni, şi nici aceştia toţi. Domnul Ponta şi domnul Dragnea nu au reuşit să-i convingă nici măcar pe ai lor să voteze. După părerea mea, dacă UDMR-ul va fi consecvent şi nu va vota ordonanţa, majoritatea lui Ponta nu va întruni două treimi pentru că este o lege organică. Ca atare va pica şi la Senat, dar asta este doar o presupunere”, a declarat senatorul PNL Cătălin Boboc potrivit presei locale. 

În concluzie, ACL a ajuns la mâna UDMR pentru a-și ține aleșii „acasă”.

Citește și: EXCLUSIV Cine a trădat PSD și Guvernul la votul de astăzi din Parlament

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *