Skip to content
Societate

La mulți ani de Sfântul Andrei!

Ziarul Unirea

Pe data de 30 noiembrie, toți creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei- recunoscut ca fiind creştinătorul neamului românesc.

În spațiul românesc, Sfântul Andrei este una dintre cele mai apreciate figuri. În acest sens trebuie să menționăm faptul că o mulțime de lăcașuri de cult poartă hramul acestuia, iar foarte mulți români (aproximativ 720 000) poartă numele de Andrei, Andreea sau derivate ale acestora, cum ar fi Andi, iar cu această ocazie, redacția Pnews.ro le urează tuturor multă sănătate, fericire și împlinire! 

În plus, amintim că Biserica Ortodoxă Română l-a declarat pe Sfântul Apostol Andrei drept ocrotitorul României.

Pe de altă parte, în ceea ce privește sfera politică, de menționat este faptul că în 2012, Senatul a adoptat tacit propunerea ca Sf. Andrei să fie sărbatoare legala. Propunerea legislativă pentru completarea Legii 53/2003 – Codul muncii a fost inițiată de deputatul Mircia Giurgiu și senatorii Emilian Francu și Liviu Titus Pasca.

Astfel că, potrivit legii, și întrucât anul acesta Sf Andrei pică într-o zi de luni urmată de 1 Decembrie, românii se pot bucura de un weekend prelungit.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *