Skip to content
Opinii & Analize

La mulți ani, România mea!

La mulți ani, România mea!

Astăzi este despre tine, despre frumusețea locurilor cu care ne-ai întâmpinat încă de la primii pași în viață, despre sângele vărsat pentru a te vedea așa mare, frumoasă… așa cum te știam.

Astăzi, deși te-am găsit îmbătrânită și plină de riduri, așteptând să îți vină copiii acasă, vreau să îți spun că ai făcut ca inima românului să bată cu aceeaşi intensitate pentru tine, oriunde s-ar afla.

Astăzi, vreau să îți spun că drapelul tău este ridicat cu mândrie în lume de cei care ne fac să tresară inima de bucurie, fie că vorbim de sportivi cu mari performanțe, cercetători sau inventatori.

Astăzi, mai mult, ca niciodată, îmi doresc să avem înțelepciunea celor care, la 1918, au înțeles cât de important este sa fim solidari, uniți într-o singură națiune și să lăsăm deoparte, măcar pentru această zi specială, ura și dezbinarea.

Astăzi, îmi mențin speranța că, deși au trecut multe vremuri grele peste tine, vei renaște și îți vei deschide aripile obosite pentru a te ridica tot mai sus, continuând să ne înveți că bunătatea ta nu are seamăn în lume.

Astăzi, vreau să îți spun că oriunde m-aș muta sau oriunde aș trăi, România va reprezenta mereu locul pe care îl numesc „acasă”.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *