Skip to content
Constanța Știri locale

La o grădiniţă din Constanţa s-a înregistrat un caz de meningită virală

Adevarul

Un caz de meningită virală s-a înregistrat la o grădiniţă din Constanţa, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean precizând că virusul nu a fost contactat în cadrul unităţii de învăţământ, întrucât copilul nu a frecventat unitatea în ultima perioadă, scrie Adevarul.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), la grădiniţa numărul 8 din municipiul Constanţa a fost înregistrat un caz de meningită virală unul dintre copii.
IŞJ a luat legătura cu conducerea unităţii de învăţământ şi a aflat că copilul respectiv nu a frecventat grădiniţa în ultimele două săptămâni, iar virusul nu ar fi fost contactat în colectivitate, în cadrul unităţii respective.
Conducerea grădiniţei va face o dezinfecţie în cursul zilei de vineri, au precizat reprezentanţii IŞJ Constanţa, care au menţionat că în acest moment nu există pericol pentru copiii care frecventează această unitate de învăţământ.
Meningita virală, una dintre bolile extrem de contagioase transmise prin salivă. Inflamaţie a membranelor care acoperă creierul şi coloana vertebrală, meningita virală se transmite cu uşurinţă prin salivă şi mucozităţi de la o persoană infectată la una sănătoasă. Durerile de cap puternice, febra cu frisoane, greaţa, durerea de gât şi dezorientarea sunt semne ale acestei boli pentru care nu există tratament. Se vor indica medicamente pentru controlul simptomelor, odihnă la pat şi consum mare de lichide (apă, supă, ceai de plante).

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *