Skip to content
" "
Coronavirus

La solicitarea Comisiei Europene, Netflix va reduce cu 25% traficul pe rețelele din Europa pentru a nu afecta funcționarea internetului

shutterstorck
" "

Neflix a decis joi că va reduce ratele de biți pe platformele de streaming din Europa, reducând traficul pe rețelele din Europa cu 25% pentru a păstra o bună funcționare a internetului în timpul crizei provocate de coronavirus.

Decizia vine după ce comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut joi apel la responsabilitatea serviciilor de streaming pentru prevenirea congestionării rețelelor și asigurarea continuității accesului la internet, informează un comunicat al Comisiei Europene remis CaleaEuropeană.ro.

Breton a făcut acest apel pentru a preveni congestionarea și pentru a asigura accesul la internet.

Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut”, arată executivul european.

În urma unui apel telefonic cu directorul general al furnizorului în flux continuu (streaming) Netflix, Reed Hastings, ieri 18 martie, comisarul Breton a declarat: ”Europa și întreaga lume se confruntă cu o situație fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacțiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 și pentru a încuraja munca la distanță și  învățământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicații și utilizatorii, avem cu toții responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcționare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului.”

Operatorii din UE indică faptul că există o creștere a cererii de conectivitate. Deși nu cauzează până în prezent o situație generală de congestie a rețelei, ca măsură de precauție, Comisia și Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) discută instituirea unui mecanism special de raportare pentru a monitoriza situația traficului pe internet în fiecare stat membru. Astfel ar putea răspunde eventualelor probleme de capacitate. În general, această situație accentuează importanța continuării investițiilor în rețele pentru a îndeplini obiectivele „societății gigabiților pentru 2025”  ale Comisiei, în special prin rețelele 5G și fibră optică.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *