La solicitarea președintelui Nicolae Ciucă, PNL a inițiat actualizarea pensiilor militare. Sunt exceptați demnitarii

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentarii PNL au depus un proiect prin care se actualizează pensia militarilor cu solda de grad, prevedere de la care sunt exceptați demnitarii.

Initiatorii proiectului sunt Daniel Fenechiu, Nicoleta Pauliuc, Laurentiu Leoreanu, Cristian Țăgârlaș și Virgil Guran.
Propunerea legislativă are ca scop actualizarea permanentă și indexarea pensiilor din sistemul militar, de ordine publică și siguranță națională, reinstituind mecanismul de raportare a actualizării/indexării si la componenta soldei de grad.

„Pensionarii militari merită respect şi apreciere. Vrem să li se facă dreptate. De aceea, alături de colegi parlamentari PNL am depus o iniţiativă legislativă prin care să se recalculeze toate pensiile militarilor în funcţie de evoluţiile soldei de grad şi soldei de funcţie”, transmite Nicoleta Pauliuc, șefa Comisiei de Apărare din Senat.

Modificarea legislației inițiată de PNL va duce la majorarea pensiilor tuturor militarilor având în vedere creşterea soldelor anul acesta, dar și echitate în sensul în care nu vor mai fi pensionari militari care primesc venituri diferite (la aceleaşi funcţiii/grade pe care le-au deţinut) doar pentru că s-au pensionat la date diferite, explică parlamentarii PNL.

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache spune că este o măsură reparatorie necesară după ce în perioada guvernării socialiste acest mecanism a fost abrogat.

„Considerăm că această idee transpusă legislativ la solicitarea Președintelui Senatului, dl. Nicolae Ciucă, aduce echitate în sistemul de pensii militare. Proiectul conține și o prevedere expresă că actualizarea/indexarea nu se va aplica demnitarilor pensionari militari ( cei care dețin in prezent funcții de membri ai Guvernului, senatori, deputați, etc.) în perioada in care exercită funcția de demnitate publică”, a precizat Andronache.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: