La un an de la atacul Hamas din 7 octombrie, Netanyahu spune că Israelul duce un război pe șapte fronturi

Sursa foto: Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că, la un an de la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, țara sa luptă pe șapte fronturi, potrivit CNN.

„Astăzi, Israelul se apără pe șapte fronturi împotriva dușmanilor civilizației”, a spus el, enumerând Hezbollahul susținut de Iran în nord, Hamas în Gaza, rebelii Houthi din Yemen, „teroriști” din Cisiordania și milițiile șiite din Irak și Siria.

„Și luptăm și împotriva Iranului, care săptămâna trecută a tras peste 200 de rachete balistice direct asupra Israelului și care stă în spatele acestui război pe șapte fronturi împotriva Israelului”, a spus Netanyahu.

El a spus că își menține promisiunea de a schimba balanța puterii în nord, între Israel și Liban. Israelul a lansat aproape 9.000 de atacuri în Liban începând cu 8 octombrie, iar Hezbollah a lansat 1.500 de atacuri în același interval de timp, potrivit datelor organizației Armed Conflict Location and Event Data.

Referindu-se la Gaza, Netanyahu a spus că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici aflați încă în mâinile Hamas.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: