Skip to content
Dolj Știri locale

La un pas de tragedie: Tavanul unei școli din Câlnic s-a prăbușit

Inquam Photos / Octav Ganea

O bucată din tavanul Şcolii Gimnaziale din comuna Câlnic s-a desprins în timpul lucrărilor efectuate la acoperișul clădirii, desfășurate concomitent cu derularea cursurilor. Doar hazardul a făcut ca în școală să nu aibă loc o adevărată tragedie.

În momentul incidentului, copiii se aflau în pauză și în consecință, nu au fost victime.

Avem un proiect de reabilitare a școlii, tavanele fiind foarte vechi, din papură cu mortar. S-a desprins o bucată, în timp ce lucrau. S-a luat măsura ca, pe viitor, lucrările să se desfășoare numai în afara cursurilor de la școală. Nu era nimeni în încăpere. Erau cursuri, dar nu era nimeni în clasă. Valoarea proiectului este undeva la cinci miliarde de lei vechi, fonduri pe Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL, reabilitarea însemnând numai acoperișul, învelitoarea și cu dotări”, a declarat, pentru Gorjeanul, Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Măsura, care trebuia să fie luată înainte să se întâmple, va fi ca lucrările la acoperiș să fie continuate după ora 14.00, ulterior finalizării orelor de curs.

„A picat puțin din mortar, dar erau copiii în pauză, nu a fost nicio problemă. La acoperiș se lucrează, nu l-au terminat astă-vară. Erau oamenii deasupra, în pod și probabil sub greutatea lor, tavanul e mai vechi, a picat un pic de mortar. Înlocuiesc tabla. Nu a fost nicio problemă, copiii erau în pauză. Putea să fie și altceva, dar Doamne-ajută că nu a fost. S-au făcut procese verbale să lucreze după ora 14.00, când plecăm noi”, a spus Mariana Popescu, directorul Școlii Gimnaziale Câlnic, unitate la care sunt învață aproximativ 100 de copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *