Skip to content
Societate

La Uzina Mecanică București a început producția de transportoare Piranha 5

Inquam Photos / Octav Ganea

Uzina Mecanică București (UMB), partenerul strategic al General Dynamics European Land Systems (GDELS) a început, miercuri, producția de transportoare Piranha 5.

La ceremonia de inaugurare a producției au participat premierul României, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ministrul Economiei, Energiei, Mediului de Afaceri și Turismului, Virgil Popescu, precum și Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, și ambasadorul Elveției în România, Arthur Mattli, potrivit Romania Liberă.

În cadrul planului de modernizare a flotei de vehicule blindate 8×8, GDELS a semnat un contract cu Ministerul Apărării Naționale pentru a livra până la 227 de vehicule blindate Piranha 5 în șase configurații diferite.

Vehiculele Piranha 5 vor fi produse în România

Vehiculele Piranha 5 vor fi produse în România, în cadrul unui proiect de cooperare strategică și transfer de tehnologie între GDELS – Mowag și compania română UMB.

Asocierea dintre General Dynamics și Uzina Mecanică București este un exemplu de bune practici în procedura de înzestrare a Armatei Române. 80 la sută din suma cheltuită pentru achiziția transportoarelor Piranha 5 se întoarce în economia României. Piranha 5, aducerea de tehnologie nouă în România ne dă șansa să devenim și exportatori de tehnică militară”, a declarat premierul României, Ludovic Orban.

„Deschiderea liniei de producție de la UMB reprezintă primul pas important în stabilirea colaborării noastre durabile cu partenerii noștri români. Suntem aici împreună! Transferul vast de tehnologie și producția locală a Piranha 5 reprezintă, de asemenea, o oportunitate enormă pentru industria românească pentru viitor”, a precizat dr. Thomas Kauffmann, vicepreședinte GDELS.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *