Skip to content
Politică

Laburiștii au pus pe masă un program radical

adevarul.ro

Liderul opoziției laburiste din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a promis „un program radical și responsabil care să dea speranță”, bazat pe investiții în infrastructură și creșterea încasărilor fiscale pentru finanțarea serviciilor publice, în cazul în care formațiunea sa va câștiga alegerile legislative anticipate din iunie, relatează DPA și AFP.

„Vom crea o țară care-și respectă angajamentele”, a transmis Corbyn pe Twitter înaintea discursului de lansare a platformei laburiste, intitulate „Pentru cei mulți, nu pentru cei puțini”.

Laburiștii au promis că se angajează să ducă negoicieri în așa fel, încât, după Brexit, Marea Britanie să își păstreze accesul pe piața unică a Uniunii Europene și care să aibă grijă de drepturile cetățenilor UE din Regatul Unit, a mai indicat liderul opoziției britanice, potrivit Agerpres.ro

Platforma, dezvăluită la Bradford (nordul Angliei), stipulează majorarea impozitului pentru marile afaceri în vederea finanțării „serviciilor publice vitale”. Se prevede între altele creșterea fondurilor alocate serviciului public de sănătate NHS cu 6 miliarde de lire sterline și a cheltuielilor sociale cu 1,6 miliarde de lire. Laburiștii mai promit naționalizări în sectoarele transporturilor și energiei și să pună capăt austerității bugetare.

Conform celui mai recent sondaj de opinie realizat de institutul ICM, Partidul Conservator al premierului britanic are un avans de 20 de puncte înaintea Partidului Laburist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *