Skip to content
" "
Internațional

Laburiştii promit un al doilea referendum privind Brexit-ul dacă vor câştiga alegerile anticipate

" "

Partidul Laburist britanic, aflat în prezent în opoziţie, va organiza un al doilea referendum privind Brexitul în termen de 6 luni după câştigarea unor eventuale alegeri anticipate, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al formaţiunii, sir Keir Starmer, citat de Reuters.

”Un viitor guvern laburist va iniţia imediat procedura legislativă pentru un referendum şi va organiza acel referendum în şase luni”, a spus Starmer în cadrul Congresului anual al Partidului Laburist, desfăşurat la Brighton (sudul Angliei).

" "

Pe de altă parte, delegaţii Partidului Laburist au votat o declaraţie în favoarea poziţiei liderului formaţiunii, Jeremy Corbyn, cu privire la Brexit.

Acest sprijin a fost dat printr-un vot prin ridicare de mâini, scrie agerpres.ro.

Proiectul de declaraţie a fost adoptat sâmbătă de Comitetul executiv naţional al Partidului Laburist. Documentul prevede că un guvern laburist ar „asigura un acord raţional cu UE pentru ieşirea din blocul comunitar, în termen de trei luni, iar în termen de şase luni (de la câştigarea unor alegeri anticipate, n.red.) îl va pune în faţa oamenilor, în cadrul unui referendum, alături de opţiunea de a rămâne” în Uniunea Europeană.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *