Skip to content
Politică

Lansare de colecție istorică, la ceas de Centenar: „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”

„Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, o colecţie de 10 volume, va fi lansată, marţi, de editura Litera.

Începând de marţi, va apărea la toate punctele de vânzare a presei din Bucureşti şi din ţară primul volum al colecţiei, urmând ca săptămânal, până în luna decembrie, să apară şi celelalte volume, potrivit news.ro.

Al doilea volum, lansat în 23 octombrie, va aduce cititorilor un cadou special: harta României Mari, cu cele mai importante locuri de vizitat în an centenar.

Realizată în urma unei documentări care se întinde pe parcursul unui deceniu, „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova” este una dintre cele mai cuprinzătoare şi mai amănunţite lucrări despre istoria românilor.

Coordonatorii acestui proiect cultural sunt Ioan-Aurel Pop, preşedintele AcademieiRomâne, şi Ioan Bolovan, profesor-doctor la Facultatea de Istorie din Cluj.

Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputaţi profesori universitari din Cluj şi Iaşi, cercetători ştiinţifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

În cele 700 de pagini ilustrate color, colecţia „Marea Istorie Ilustrată a României şi a Republicii Moldova” poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie, până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918.

„România este astăzi membră a Uniunii Europene, exprimă şi apără tradiţia istorică a bătrânului continent, veghează asupra prezentului şi pregăteşte viitorul generaţiilor tinere. Românii nu sunt azi o naţiune de succes, cu o prosperitate model şi cu încredere nelimitată în propriile instituţii şi în cele europene. Dar aceşti români, ai căror strămoşi au făurit România, se simt capabili să contribuie la coagularea continentului, la reducerea şi eliminarea faliilor, la instaurarea climatului de dialog”, spune academician Ioan-Aurel Pop, preşedinte al Academiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *