UPDATE VIDEO Lansarea prezidențială a lui Nicolae Ciucă: Port pe umeri în seara aceasta o nobilă responsabilitate

sursa: captura de ecran

UPDATE 21.05

Nicolae Ciucă a declarat că preşedintele are cel mai mare rang politic şi cea mai mare putere simbolică.

”Nimeni, în afară a preşedintelui României, nu poate genera şi susţine mai eficient o viziune de dezvoltare. Nici o altă funcţie politică nu are creditul moral şi capacitatea de a împinge înainte un program naţional ambiţios şi de lungă durată. Preşedintele poate unifica societatea în jurul unui pact naţional. O poate unifica în jurul unei strategii naţionale de dezvoltare. Preşedintele poate presa guvernele să se ţină de termene şi să respecte angajamentele”, a spus Ciucă.

El a completat: ”Când voi fi preşedintele României, exact asta am de gând să fac”. Candidatul PNL a subliniat că România are nevoie să avanseze în toate direcţiile, în economie, în societate, în educaţie, în sănătate, în nivelul general de trăi, în prosperitate, dar pentru asta guvernele trebuie să acelereze în direcţii strategice.

”Trebuie să pescuiască acolo unde sunt peşti mari. Trebuie să-şi favorizeze domeniile cu cel mai mare potential”, a mai spus Ciucă.

UPDATE 21.00

„România este stat membru al UE și NATO. Prosperitatea și siguranța au un punct solid de plecare, dar națiunea are nevoie de mai mulți bani. Educația și sănătatea au nevoie de mai multe fonduri, pensionarii de venituri mai mari, iar economia de mai mult capital. Acești bani îi putem obține doar dacă avem siguranță, credibilitate și eficiență.

România s-a schimbat. Au trecut aproape 35 de ani de la Revoluție. În această perioadă, România s-a reconstruit. La cei mai relevanți indicatori economici, am depășit țări la care ne uitam de la distanță acum câțiva ani. Avem șansa de a ne îndrepta spre centrul celui mai select club al prosperității, libertății și democrației. Putem fi acolo unde ne este locul, a șasea țară din UE. Trebuie să producem această schimbare, să o accelerăm și să o consolidăm. Aceasta este miza programului meu, *România prosperă și sigură*. Acesta este crezul meu, bazat pe toți românii, pe cei care au reușit să conducă comunități, pe ceea ce am realizat la guvernare, pe valorile și principiile noastre liberale“, a spus Nicolae Ciucă în discursul său.

UPDATE 20.40 

„Îmi asum obiectivul ca România să atingă până în anul 2030, 90% din media UE a PIB-ului per capita raportat la paritatea puterii de cumpărare, în acest moment nivelul atins este de 80%, este un criteriu obiectiv al nivelului de trai măsurat la standardele europene

Principalul producător de prosperitate este întreprinzătorul privat. Este o viziune total opusă celei socialiste, ‘statul în centrul a tot și a toate, statul produce și împarte’, este o opțiune păguboasă, duce la stagnare, sărăcie și distribuirea resurselor după bunul plac al statului. Același stat cu porniri autoritare, urmaș direct al PCR. Pentru mine, prosperitatea se obține prin libertatea individuală, nu prin controlul statului.

Ca liberali, știm că statul este o povară pentru mediul de afaceri. Trebuie să trecem de la statul care dă la statul care nu ia, pentru că atunci când dă, statul ia mai mult tot de la cei care muncesc și produc bunăstare

Luptăm și milităm pentru menținerea cotei unice de impozitare, pentru consolidarea Pilonului II de pensii prin creșterea contribuției de la 4,75% la 6%

PNL se opune public scăderii pragului de impozitare la microîntreprinderi”, a declarat Ciucă.

UPDATE 20.34 

„În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes, iar cei care subminează încrederea publică vor răspunde ferm în fața legii. Justiția nu este negociabilă, iar lupta împotriva corupției trebuie să fie neobosită. Justiția trebuie să funcționeze liberă de orice ingerințe, pentru că justiția este temelia încrederii în societate. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile indiferent dacă este vorba de dosare civile sau penale. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, iar șansele trebuie să fie egale pentru fiecare român. Aceasta este România pe care vă chem să o construim împreună”, a spus Nicolae Ciucă.

UPDATE 20.29 

Ciucă a spus că la granițele României se desfășoară „un război sângeros”, că o criză economică „pândește la orizont” și „statele totalitare” pun în pericol liniștea lumii libere. „Destinul României atârnă de inteligența ei politică” și în acest „ghem de crize” statele cu viziune trebuie să caute oportunități economice și de securitate.

„Vedem ascensiunea populismului și extremismului în Europa și, desigur, în alte părți ale lumii, valorile democratice sunt amenințate, ordinea mondială este în pericol. În România, această amenințare are un nume, coaliția toxică dintre PSD și AUR, un PSD aurit care deschide ușa influențelor străine și aduce declin economic țării noastre. Este rolul nostru, cel mai mare partid liberal de dreapta, să oprim acest lucru. Am jurat să protejez țara noastră și aceasta e cea mai bună modalitate în care o pot face. Putem opri această amenințare și să ajutăm țara noastră să prospere. Aceasta este esența programului meu prezidențial, România trebuie să transforme crizele în avantaje, dificultățile în ocazii de dezvoltare, iar pentru asta, dați-mi voie să vă spun, e nevoie de un președinte adevărat”, a declarat Ciucă.

UPDATE 20.07 

Nicolae Ciucă își declară obiectivul principal al mandatului de președinte, dacă va fi ales: „să generez relansarea încrederii”.

„Voi lucra zi de zi convins că am datoria de a nu pierde încrederea românilor care m-au votat și pentru a câștiga încrederea celor care nu m-au votat.

Voi media mereu cu convingerea că statul trebuie să servească societatea și nu invers. Un președinte trebuie să dea o viziune națiunii, să inspire, să fie implicat. Voi comunica permanent cu oamenii.

Voi fi un președinte aproape de oameni și de comunitățile locale”, a spus acesta.

UPDATE 20.00

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a adus un omagiu lui Nicolae Ciucă, evidențiind angajamentul acestuia față de valorile democratice și eforturile sale de a întări poziția României în Europa.

„Am admirat întotdeauna la Nicolae Ciucă angajamentul său, respectul pentru valorile democratice și eforturile sale de a consolida vocea României în Europa”, a afirmat Metsola.

UPDATE 19.50

Ciucă spune că „în acest ghem de crize (război, conflicte și amenințarea unei crize economice) se pot vedea oportunități”.

Candidatul PNL mai identifică un pericol, pe plan național, „coaliția toxică între PSD și AUR”.

„Am jurat să servesc și să protejez țara noastră și aceasta este cea mai bună modalitate de a o face.

România trebuie să vadă aceste oportunități. Iar pentru asta, România are nevoie de un președinte adevărat”, a declarat Ciucă.

UPDATE 19.44

Nicolae Ciucă rememorează „istoria de 150 de ani” a partidului pe care îl conduce.

„Merg cu recunoștință pe urmele lăsate de 150 de ani de marea familie a liberalilor. Tuturor ne place să spunem că PNL are cea mai îndelungată istorie în UE. PNL de-a lungul acestor 150 de ani a făcut istorie. Să reflectăm și să medităm la ceea ce avem noi de făcut de aici înainte.

Port pe umeri în seara aceasta o nobilă responsabilitate, care mă obligă și mă onorează, câștigarea președinției României”, a declarat Ciucă.

UPDATE 19.40 

Primarul Luța din Horodnic a spus că misiunea lui Ciucă de la Cotroceni va fi mult mai importantă decât misiunea din Irak

„A fost o onoare ca Nicolae Ciucă să pășească pe tărâmul Bucovinei și în Horodnic de Sus. Horodnic de Sus era în 2016 o comună cu datorii, 2 milioane de euro. Am fost primii din România care anul trecut am oferit masă caldă din bugetul propriu copiilor din localitate.

Am construit în comună case în stil tradițional, ca în Bucovina. Am înființat o societate a consiliului local, cu salariați majoritatea întorși din diaspora. Avem apă, canalizare, școli reabilitate, suntem aproape de finalizare cu rețeaua de gaz. Domnule Ciucă, vă doresc să aveți o inimă mare pentru toată România. Să nu faceți diferențe de culoare politică, de regiune. Președintele României este al tuturor, așa cum un primar e al întregii localități. Misiunea de la Cotroceni e mult mai importantă decât cea din Irak. Noi, liberalii, trebuie să avem mentalitate de învingători”, a declarat Luța.

UPDATE 19.30

Profesorul universitar și medicul Horațiu Moldovan a subliniat importanța programului propus de Nicolae Ciucă, care vizează sănătatea românilor și consolidarea democrației. Moldovan a evidențiat că Guvernul Ciucă a inițiat primul program românesc pe fonduri europene de coeziune dedicat exclusiv sănătății.

„Fondurile europene destinate României pentru perioada 2021-2027 includ, pentru prima dată, un program operațional dedicat domeniului Sănătății. Acest program a fost propunerea guvernului Ciucă,” a afirmat Horațiu Moldovan.

UPDATE 19.20 

Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European, a transmis un mesaj video în cadrul evenimentului de lansare a programului de prezidenţiabil a liderului PNL Nicolae Ciucă, în care afirmă că Nicolae Ciucă este singurul candidat care poate conduce cu succes România prin actualele provocări de securitate.

”Dacă privesc situaţia din România, dacă privesc situaţia din întreaga regiune, ameninţările din Ucraina, interferenţele ruseşti în Republica Moldova, situaţia din Orientul Mijlociu, sunt profund convins că Nicolae Ciucă este singurul candidat care poate conduce cu succes România prin aceste provocări de securitate în viitor”, a spus Weber în mesaj.

UPDATE 19.12

La evenimentul de lansare a programului prezidențial al lui Nicolae Ciucă, Matthew Kroenig, vicepreședinte al Atlantic Council și expert american în securitate, a subliniat importanța României ca partener strategic în cadrul NATO.

Kroenig a declarat: „Mulțumesc lui Nicolae Ciucă pentru oportunitatea de a fi aici. Am avut onoarea de a lucra cu Nicolae Ciucă și am avut discuții despre securitate de-a lungul timpului.”

În discursul său, Kroenig a abordat provocările actuale din sfera securității internaționale, afirmând: „România este un partener important pentru NATO, inclusiv prin poziția sa geostrategică la Marea Neagră.”

UPDATE 18.41

Rinel Roșu, fost camarad al lui Nicolae Ciucă de la Scorpionii Roșii, cel care a întocmit jurnalul militar din noaptea de 14 spre 15 mai 2004, îi transmite candidatului PNL că își susține „comandatul în această nouă provocare”.

„Sunt unul dintre sutele de militari care sub comanda lui Ciucă a participat la misiunea din Irak. Am văzut că există diferite păreri, dar puțini realizează ce însemnă un teatru militar

În acea noapte, dânsul în teren, sub focuri de gloanțe a demonstrat ce poate, a plecat în teren, și nu a fost singur. A luat decizia să comande personal ieșirea din ambuscada si nu s-a întors în bază până nu s-a asigurat că ultimul om, ultimul transportor s-a întors în bază.

L-am simțit ca un camarad, ca un frate mai mare. Ne știa pe toți pe nume. Eu eram Nea Rinel pentru el, deși sunt mai mic.

Pentru tot ce ați făcut în acea misiune și deciziile pe care le-ați luat în acea noapte, vă suntem recunoscători.

Chiar dacă a trecut timpul, sunt gata oricând să mă pun sub comanda dumneavoastră pentru că sunt încredințat că ne veți duce la victorie.

Vă așteaptă altă luptă, o bătălie mai importantă, pentru copiii noștri, bătălia drogurilor,” spune Rinel Roșu.

 

UPDATE 18.12 

Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, deschide evenimentul de lansare a programului prezidențial al lui Ciucă.

„În jocul politic democratic, cei mai importanți actori sunt alegătorii. Pentru a performa în acest joc este nevoie de luciditate”, spune Stoica.

Fostul ministru prezintă patru motive foarte serioase pentru a-i da votul lui Nicolae Ciucă. „Aceste motive fac diferența dintre candidatul liberal și ceilalți”, spune acesta.

„În primul rând, este un program al libertății, în dimensiunea politică și cea economică și dobândește conținut prin întregul program. Există o viziune coerente despre pericolele interne și externe care acoperă aceste libertăți.

În al doilea rând, programul este unul al limitării și controlului politicii. Tendința de concentrare a puterii este mereu prezentă și este o amenințare gravă pentru democrație și libertate. A fost mereu prezentă la PSD, iar rolul PNL a fost este și va fi să cenzureze această tentație de concentrare a puterii a celorlalte partide.

Al treilea motiv, pentru a împiedica această denaturare a principiului concentrării puterii este lupta împotriva corupției.

În al patrulea rând, programul are un capitol dedicat justiției. Domnia legii rămâne o vorbă goală fără o justiție puternică”, spune Stoica.

sursa; PSNEWS

ȘTIRE INIȚIALĂ 

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, își lansează miercuri seară, Programul Prezidențial, într-un eveniment care va avea loc în București. Programul se numește „România prosperă și sigură” si expune o viziune prezidențială, nu de prim-ministru. Vorbim despre o viziune de dreapta, despre viitorul României, axată pe patriotism, respectul față de tradiții, susținerea clasei de mijloc, a familiilor și comunităților locale, stimularea economiei private și consolidarea orientării euroatlantice a țării.

Printre prioritățile lui Nicolae Ciucă se numără: valorificarea poziției geostrategice a României, în regiune, în NATO și UE, inclusiv independența energetică, protejarea și exploatarea resurselor naturale ale țării noastre. Programul de guvernare al PNL va fi lansat peste două săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, invitat marți, 22. 10 a.c., la Puterea Știrilor, a spus:

„Se vor spune lucrurile care cu adevărat contează pentru un prezidențiabil, nu prostii gen 35.000 euro pe o casă, nu prostii gen, necunoașterea unor lucruri bazice în ceea ce privește securitatea, mă refer la doamna Lasconi, sau alte promisiuni, kilometri de autostradă sau știu eu ce a mai promis domnul Ciolacu”, a punctat Stroe.

„Este un eveniment care în mod evident va oferta electoratul cu viziunea președintelui Nicolae Ciucă despre următorii 5 ani. Trebuie să facem o diferență foarte clară și lucrul acesta se va vedea mâine, în prezentarea domnului Nicolae Ciucă între atribuțiile și responsabilitățile unui președinte șicele ale unui prim-ministru”.

Nicolae Ciucă se va referi la modul cum poate aduce teme importante atât pe agenda Guvernului, cât și pe agenda Parlamentului.

„Toți ceilalți vorbesc și promit lucruri care n-au niciun fel de legătură cu agenda prezidențială, pe când Nicolae Ciucă se va referi la o nouă viziune, se va referi la modul cum poate aduce și impune teme atât pe agenda Guvernului, cât și pe agenda Parlamentului. Se va referi la proiecte care țin de perspectivele acestei țări, la zona de reprezentare a acestei țări pe care, din păcate, unii chiar nu o înțeleg și nu o cunosc. Nu înțeleg care este funcția de reprezentare la nivel internațional a președintelui României.

Practic, se vor spune lucrurile care cu adevărat contează pentru un prezidențiabil, nu prostii gen 35.000 euro pe o casă, nu prostii gen, necunoașterea unor lucruri bazice în ceea ce privește securitatea, mă refer la doamna Lasconi, sau alte promisiuni, kilometri de autostradă sau știu eu ce a mai promis domnul Ciolacu”, a mai spus Stroe.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: