Skip to content
Politică

Lăsați paltonul acasă! Se anunță o vreme neobișnuit de caldă

realitateaoltului.ro

Români, lăsați paltonul acasă sâmbătă! Nu de ata, dar se anunță o vreme neobișnuit de caldă.

În weekend, va fi vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, temperaturile urmând să fie cu până la 9 grade mai ridicate faţă de norme, a precizat pentru Mediafax Oana Păduraru, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

" "

„Va fi vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Maxime în ţară între 8 şi 18 grade, şi minimele din cursul nopţilor, între -2 şi 7 grade. Sunt valori cu 8-9 grade mai ridicate faţă de norme. În Bucureşti, vom avea în jur de 16 grade, cu minimă de 5-7 grade. Ploile – pentru că vorbim de acum de ploi, având în vedere că avem vreme atât de caldă – în vest, nord, centru şi pe arii mai restrânse în rest. Vor fi ploi şi sâmbătă şi duminică, iar acestea ar fi zonele vizate. Doar la munte, la peste 1.800 de metri altitudine, trecător vor fi lapoviţe şi ninsori”, a explicat Oana Păduraru.

Ea a mai precizat că, în acest weekend, cel mai răcoare va fi în partea de nord a ţării, unde termometrele vor arăta 8 grade, iar cel mai cald va fi în partea de sud-sud-vest.

„Noaptea şi dimineaţa, local, în special în regiunile extracarpatice se va forma ceaţă”, a completat meteorologul.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *