Skip to content
Politică

Laszlo Tokes, amendat

Laszlo Tokes a primit amendă de la poliția din Arad pentru arborarea steagului secuiesc, autoritățile considerând acest lucru „mijloc de publicitate”.

 

„Deputatul Tőkés László găsește acțiunea autorităților locale ca fiind deopotrivă ridicolă și scandaloasă. Efortul uman și material depus pentru „desființarea” unui drapel e demn de o cauză mai importantă, iar calificarea unui simbol istoric, comunitar, național ca fiind „mijloc de publicitate”, reclamă comercială, este o ofensă la adresa întregii națiuni maghiare, la adresa celei mai numeroase minorități etnice din România, la adresa cetățenilor de naționalitate maghiară al municipiului Oradea. Legile românești în vigoare nu îngrădesc dreptul la exprimarea identității naționale ale membrilor comunităților etnice, ea este garantată prin constituție. Prin urmare d-nul deputat a decis că steagul secuiesc arborat pe peretele biroului parlamentar în data de 18 iunie în cadrul unui flashmob de solidaritate cu frații noștri din Ținutul Secuiesc va rămâne pe poziție, iar procesul verbal în speță va fi contestat în instanță”, se arată în comunicatul de presă. 

1 comentariu la “Laszlo Tokes, amendat

  1. De ce nu precizaţi că acest individ L.T. nu este deputat al statului român în Parlamentul European, ci al staului maghiar, mai mult, al partidului FIDESZ, binecunoscut pentru atitudinea sa faţă de România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *