László Tőkés: Hotărârea instanţei, bătaie de joc la adresa statului de drept din Europa şi România

Laszlo Tokes
Sursă foto: captură video

László Tőkés consideră că hotărârea instanţei de la Bucureşti în cazul retragerii decoraţiei sale „Steaua României” este o batjocură la adresa statului de drept din Europa şi din România, relatează agenţia MTI, care citează un comunicat transmis de fostul episcop presei ungare, după ce, printr-o decizie anunţată miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României i-a respins definitiv recursul împotriva sentinţei anterioare, după şapte ani de litigii.

Fostul episcop consideră că întârzierea procedurilor judiciare “reflectă delicateţea cazului” şi subliniază că nu s-a găsit niciun complet de judecată care să găsească motive de anulare. Curtea Europeană a Drepturilor Omului va fi ultimul for juridic care se va pronunţa în acest caz şi se aşteaptă să o facă în viitorul apropiat, mai spune Tokes.

Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional “Steaua României” a încălcat drepturile apărării prin privarea avocatului Előd Kincses de dreptul la reprezentare juridică, acuză László Tőkés. În plus, “a încălcat principiul conflictului de interese” atunci când politicienilor social-democraţi, Ecaterina Andronescu şi Gabriela Firea, li s-a permis să participe la evaluarea de către Consiliul de Onoare a propriilor plângeri, arată Tőkés.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL