Laszlo Tokes la Băile Tuşnad: Vă salut de pe teritoriul autonom

Laszlo Tokes
Sursă foto: captură video

Pastorul Laszlo Tokes, unul dintre liderii comunității maghiare din România, a vorbit, sâmbătă, despre „teritoriul autonom Băile Tușnad” și „ținutul autonom secuiesc” și că „este nevoie de garantarea drepturilor noastre de autonomie”. El spune că „supraviețuirea în patria noastră este pusă în pericol” și că „nu vrem să emigrăm, viitorul nostru fiind în Transilvania”.

Sper că această comuniune pașnică nu va fi deranjată de nimeni azi. Vă salut de pe teritoriul autonom «Băile Tușnad» și a ținutului autonom secuiesc. Nu există nici Dumnezeu, nici diavol care să despartă brațele noastre încrucișate.  CNCD a condamnat public discursul dvs (Viktor Orban – n.red.) de anul trecut și l-a catalogat discurs de ură. Cu participarea BOR și a guvernului se propagă de fapt ura, în special în Valea Uzului. Autoritățile române nu au niciun un cuvânt de spus”, a declarat pastorul reformat Laszlo Tokes.

El mai spune ca Ungaria să își asume acelasi rol ca în Tirolul de Sud pentru maghiarii din Transilvania, notează digi24.ro.

Citeşte aici articolul integral.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: