Skip to content
Politică

Laufer, indignat de o declarație a ambasadorului Canadei: Vă depășiți atribuțiile!

StartupCafe.ro
" "

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, s-a arătat indignat miercuri de o declarație a ambasadorului Canadei.

Amintim că ambasadorul canadian la Bucureşti Kevin Hamilton, s-a întâlnit marţi la Primăria Iaşi cu edilul Mihai Chirica, spunându-le jurnaliștilor că, dacă oamenii ies în stradă şi protestează paşnic, acest fapt arată că România are o democraţie puternică, relatează digi24.ro.

" "
" "

„Canada, ca şi mulţi parteneri internaţionali, este preocupată şi are aceeaşi îngrijorare pe care o au mulţi dintre protestatari în ceea ce priveşte reforma în justiţie şi pachetul de legi care se dezbate în Parlament. Din 2007 şi până în prezent România a făcut progrese remarcabile în lupta împotriva corupţiei şi în constituirea independenţei în acest sector. Multe părţi din pachetul de legi amintit par că vor inversa acest proces. De aceea înţelegem pe deplin nemulţumirile protestatarilor”, a declarat ambasadorul.

În replică, Ilan Laufer îl acuză pe diplomat că se implică în politica internă a României. „Sunt, și eu, la rândul meu, îngrijorat de modul și felul în care va depășiți atribuțiile pentru care ați fost acreditat să reprezentați țară dumneavoastră, Canada, pe teritoriul României. Prin declarația și comportamentul dumneavoastră, vă implicați în politică internă a României, ceea ce vă este strict interzis prin Convenția de la Viena, Constituția României și legea 269/2003 Art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic și consular al României, și mă gândesc că este reciproc valabilă: f) să declare sau să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic, ceea ce este, evident, în afară statutului dumneavoastră de diplomat”, scrie ministrul pentru Mediul de Afaceri pe pagijna sa de Facebook.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *