Skip to content
Politică

Laura Chiriac, despre şansele ALDE în Bucureşti, primarii luaţi de DNA, marea moschee şi moştenirea lui Chiliman EXCLUSIV INTERVIU

Laura Chiriac (candidatul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor la Primăria Sectorului 1) a oferit, recent, un interviu pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre diverse subiecte de actualitate în contextul alegerilor locale care se apropie.

Mai exact, Laura Chiriac s-a referit la şansele ALDE în Bucureşti (în contextul protocolului PSD-UNPR), la primarii cu dosare la DNA, la marea moschee ce ar urma să fie construită în Capitală, precum şi la moştenirea primarului suspendat al Sectorului 1, PNL-istul Andrei Chiliman.

Reporter PSnews: Ce șanse mai au candidații ALDE (și dumneavoastră, în special) acum, că ALDE a fost lăsată pe dinafară în București de PSD-UNPR?

Laura Chiriac: În Sectorul 1, avem toate şansele! ALDE sunt adevăraţii liberali! Nu sunt un paravan pentru avatarurile oportuniste ale PDL-ului. Nu putem spune că ALDE a fost lăsat de cineva pe dinafară. Decizia de a merge singuri în alegeri în Bucureşti, luată de conducerea partidului, este în total acord cu orientarea electoratului nostru liberal.
Reporter PSnews: Ce alianțe pre- și post-electorale va face ALDE în București și nu numai?
Laura Chiriac: Punctual, sunt locuri în ţară în care s-au constituit alianţe preelectorale, în funcţie de priorităţile şi afinităţile din plan local. Consider că este prematur, în acest moment, să vorbim despre alianţe post-electorale.
Reporter PSnews: Cum vedeți faptul că diverși primari bucureșteni cu dosare la DNA încă stau bine în sondaje (Vanghelie, Piedone, Chiliman, Oprescu etc)?
Laura Chiriac: Primarii cu dosare la DNA există doar în sondaje. Ei nu vor exista pe buletinele de vot. Procentele existente în dreptul numelui lor sunt o iluzie. Mulţi cetăţeni nici măcar nu ştiu că aceştia nu se mai pot prezenta la alegeri.
Reporter PSnews: Cum vă influențează „moștenirea” primarului suspendat Andrei Chiliman din Sectorul 1?
Laura Chiriac: Moştenirea lui Andrei Chiliman mă influenţează la fel de mult ca orice altă moştenire: înlături ceea ce este greşit, păstrezi ce e bun.
Reporter PSnews: Care considerați că sunt principalele probleme ale Sectorului 11? Dar principalele avantaje?
Laura Chiriac: Principalul avantaj al Sectorului 1 este că are unul dintre cele mai consistente bugete din ţară. Principala problemă e modalitatea în care s-a chetuit acest buget. O altă mare problemă o reprezintă lipsa totală de viziune în legătură cu proiectele mari care ar trebui dezvoltate în Sectorul 1.
Reporter PSnews: ALDE (mai ales prin vocea domnului Tăriceanu) s-a poziționat ca un partid anti-sistem. Ați simțit vreo presiune în acest sens din partea instituțiilor de forță?
Laura Chiriac: Deloc! Personal, nu am simţit presiuni din partea nimănui!
Reporter PSnews: V-aţi pronunţat împotriva construirii marii moschei în Bucureşti. Pe de altă parte, PSD-ul (în special prin vocea lui Victor Ponta) a exprimat exact contrariul. În acest context, cum vă estimaţi şansele în rândurile electoratului social-democrat şi, mai ales, în ceea ce priveşte colaborarea (actuală sau viitoare) cu PSD?
Laura Chiriac: După cum am spus, momentul construirii unei mari moschei în Sectorul 1 mi se pare total nepotrivit, pe fondul înmulţirii ameninţărilor teroriste în Europa şi al existenţei unui nucleu fundamentalist care nu are nimic de a face cu religia musulmană. Referitor la partea a doua a întrebării: în Bucureşti, nu există o alianţă între ALDE şi PSD în ceea ce îi priveşte pe candidaţii la alegerile locale. În opinia mea, în Sectorul 1, PSD şi PNL sunt una şi aceeaşi familie, deoarece ne-au demonstrat, în ultimii ani, faptul că reprezentanţii din Primărie ai acestor mari partide au renunţat la ideologie şi la opiniile (de stânga sau de dreapta) ale electoratului, respectând un singur crez, o singură religie: cea a parvenirii şi a propăşirii personale, a înavuţirii personale. Cu alte cuvinte, au furat în consens, fără să ţină cont de orientarea ideologică a electoratului care i-a trimis acolo.

 

3 comentarii la “Laura Chiriac, despre şansele ALDE în Bucureşti, primarii luaţi de DNA, marea moschee şi moştenirea lui Chiliman EXCLUSIV INTERVIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *