Skip to content
Politică

Laura Chiriac devoalează culisele campaniei pentru Sectorul 1: blaturi, bani negri şi percheziţii DNA EXCLUSIV INTERVIU

Laura Chiriac (candidatul ALDE pentru Primăria Sectorului 1) a oferit, marţi, un interviu pentru PSnews.ro, în care a devoalat culisele campaniei electorale, condimentate cu blaturi politice, bani negri şi percheziţii DNA.

Concret, purtătorul de cuvânt al ALDE a comentat percheziţiile DNA din această dimineaţă din biroul unui fost consilier personal al primarului suspendat Andrei Chiliman.

De asemenea, Laura Chiriac a oferit mai multe detalii despre o problemă care i-a fost deja pusă în vedere: cum poate un primar să supravieţuiască numai din salariu?

Reporter PSnews: Începem cu o întrebare privind breaking news-ul dimineţii – şi anume: percheziţiile DNA la Primăria Sectorului 1. Ce implicaţii politice vedeţi în această acţiune, în special asupra campaniei electorale?

Laura Chiriac: Implicaţiile ar trebui să fie imediate! Eu am cerut şi cer în continuare retragerea din cursa pentru Primăria Sectorului 1 a reprezentaţilor celor două mari partide care au devalizat bugetul Primăriei noastre! Când toţi consilierii locali ai PNL şi ai PSD au dosare penale pentru luare de mită în formă continuată, când DNA aproape că şi-a făcut birou în această primărie, cu ce justificare mai candidezi? Cele rele nu mai pot să se spele! O mână a spălat-o pe cealaltă! Grupul infracţional organizat este transpartinic! Ei n-au făcut decât să se folosească de partide, pentru a putea fura! Am promis că voi spune lucruri despre care nu vorbeşte nimeni în această ultimă săptămână de campanie. Luaţi, de exemplu, cazul acestui consiler al domnului Chiliman (Emanoil Bocean, fost consilier personal al lui Andrei Chiliman), care a fost percheziţionat azi (marţi – n.r.). Omul e un fel de guru al Poliţiei Locale a Sectorului 1. Şi vioara întâi în campania domnului Tudorache (Dan Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 – n.r.). Va miră această versatilitate? După ce înţelegi cum funcţionează această mafie, nu te mai miră nimic!

Reporter PSnews:  Am dori să ne oferiţi mai multe detalii despre o temă care v-a fost pusă în vedere într-un interviu televizat şi la care toţi aleşii ar trebui să răspundă: cum poate un primar să trăiască numai din salariu? Ce tentaţii există?

Laura Chiriac: Când eşti acuzat că ai luat şpagă la anvelopările blocurilor din sector de 10 milioane de euro, evident că este pur şi simplu inimaginabil să proiectezi o viaţă cu un salariu de peste 1.000 de euro. Vreţi să ştiţi câţi români ar munci cu interes şi dăruire pentru 1.000 de euro pe lună, doar de dragul de a fi aproape de familie şi de a-şi vedea copiii crescând? Oamenii ăştia trăiesc în altă dimensiune! Au pierdut orice legătură cu oamenii de pe stradă, cu cei care i-au votat! Între Cannes şi Seychelles, o viaţă cu 1.000 de euro pe lună li se pare un coşmar! Între timp, o posibilă scurtă trecere prin puşcărie, fără recuperarea prejudiciului, nu ne încălzeşte cu absolut nimic.

Reporter PSnews: Din păcate, nu v-am văzut participând la prea multe dezbateri privind problemele Sectorului 1. Ce s-a întâmplat?

Laura Chiriac: Am participat la câteva dezbateri, la care contracandidaţii mei mi-au dat dreptate în mod constant. Când şi-au dat seama că nu pot contracara adevărurile spuse de mine, s-au lăsat păgubaşi. Eu i-am invitat în nenumărate rânduri, dar e de înţeles că au treabă. Pentru ei, e vital să îşi salveze pielea.

Reporter PSnews: Care este situaţia înţelegerilor electorale pre-electorale? Ce propuneri aţi primit şi cu cine intenţionaţi să faceţi alianţe înaintea alegerilor?

Laura Chiriac: Ţin să precizez că nu fac nicio înţelegere cu nimeni. S-a deschis un fel de bâlci al negoţului politic dinaintea liniei de sosire. Săptămâna targuielilor acoperă adevăratele teme de campanie! Negoţul nu schimbă lucrurile. Aceiaşi hoţi vor să împartă aceeaşi pradă. Îşi pasează de la unii la alţii borcanul cu miere, că pe o flacără a olimpismului infracţional! Înainte să-i lăsăm pe lupi să negocieze, ar trebui să le punem botniţe! Cea mai sănătoasă înţelegere electorală se face cu alegătorul, iar singura ofertă se face cu mâinile curate.

Reporter PSnews:  Cum staţi în sondaje?

Laura Chiriac: Nu am comandat sondaje, deoarece consider că momentul adevărului este numai şi numai ziua votului.

Reporter PSnews:   O nouă problemă a actualei campanii electorale din Bucureşti a apărut chiar aseară: redacţia PSnews.ro a prezentat imagini în care candidatul PNL, Alexandru Nazare, apare alături de primarul suspendat Andrei Chiliman. Cum comentaţi această situaţie, mai ales prin prisma binecunoscutului „Decalog al Integrităţii” adoptat de PNL?

Laura Chiriac: Şi-au dat aramă pe faţă! Sectorul 1 arată din ce în ce mai rău, de când s-a retras domnul Chiliman. Acuzat de fapte de corupţie, domnul Chiliman a avut o plecare dezonorantă. Cele bune să se adune – aşa spun ei –, dar cele rele nu mai pot să se spele, aşa că trebuie să întoarcem pagina. Nu suntem prizonierii nimănui!

1 comentariu la “Laura Chiriac devoalează culisele campaniei pentru Sectorul 1: blaturi, bani negri şi percheziţii DNA EXCLUSIV INTERVIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *