Skip to content
Politică

Laura Chiriac, revoltată pe autoritățile belgiene: „Realitatea asta are un singur nume – RĂZBOI!” EXCLUSIV

Laura Chiriac, membru ALDE, a oferit o primă reacție pentru redacția PSnews.ro, în urma atacului terorist care a zguduit, marți dimineața, Bruxelles-ul.

Citește și: UPDATE 21 morți, peste 35 de răniți / Două explozii au avut loc pe un aeroport din Bruxelles FOTO

Astfel, Laura Chiriac a reacționat tranșant, subliniind faptul că „Europa este într-o stare de război, iar vina o poartă laxitatea și permisivitatea de neconceput pe care „nicio țară din Uniunea Europeană n-ar trebui să o permită!”.

„Europa este într-o stare de război pe care, din păcate, trebuie să o reafirme și să o admită toți liderii importanți ai țărilor europene. Atentatele de la Paris ne-au adus pe noi toți, cetățenii Uniunii Europene, în această stare. Orice moment în care vigilența scade este speculat și este transformat într-o dramă. Asta se întâmplă acum, la câteva zile după ce cel considerat creierul atentatelor de la Paris a fost arestat, este, după cum ați văzut și dvs., evocată suspiciunea unei răzbunări. Dacă amploarea acestei acțiuni ne uimește de la o oră la alta prin numărul crescând al exploziilor, nu e decât vina unei laxități, a unei permisivități de neconceput în acest moment pe care nicio țară din Uniunea Europeană n-ar trebui să o permită”, a declarat Laura Chiriac pentru Psnews.ro.

Totodată, Laura Chiriac a vorbit despre o experiență neplăcută pe care a avut-o în capitala Belgiei, subliniind faptul că „forțele de ordine din Bruxelles nu sunt deloc pregătite în perspectiva apărării securității propriilor lor cetățeni”.

„Personal, am avut o experiență care m-a făcut să mă gândesc că autoritățile belgiene sunt extrem de nepregătite în perspectiva unui posibil atentat. La mijlocul anului trecut, un banal furt dintr-o mașină aflată într-o parcare subterană, cu plată, supravegheată video – era furtul poșetei mele – acest furt, sigur că s-a soldat cu o plângere pe care am depus-o la Poliție în centrul Bruxelles-ului. Am constatat, atunci, pe propria mea piele, faptul că, deși furtul se produsese într-o duminică după-amiază, reacția autorităților era una de acceptare senină a unui incident, repet, minor, deși pentru mine disconfortul a fost cât se poate de serios, pentru că rămăsesem fără documente și așa mai departe, cum se întâmplă în cazul oricărui om al cărui bun este furat. Ei bine, autoritățile belgiene au reacționat foarte senin, mi-au spus că au loc furturi din mașini de acest tip de cel puțin 100 de ori pe zi și susțin ceea ce declar – e practic un citat din ce mi-a spus ofițerul de Poliție. Atunci mi-am dat seama că forțele de ordine din Bruxelles, deși, repet, este vorba despre un furt minor, nu sunt deloc pregătite în perspectiva apărării securității propriilor lor cetățeni”, dezvăluit Laura Chiriac.

În contextul tragediei petrecute în această dimineață la Bruxelles, Laura Chiriac atrage atenția: „e o realitate dură și cruntă și realitatea aceasta are un singur nume: război!”

„Bun, de atunci au avut loc atentate la Paris. Se presupune că vigilența ar fi trebuit nu să crească, ci să crească de 100 de ori și după cum vedem, lucrurile nu stau deloc așa. Îmi exprim îngrijorarea și regretul enorm față de ceea ce s-a întâmplat acolo. Am prieteni care lucrează la Bruxelles și care trăiesc momente inimaginabile, pentru că nu poate fi nimic mai dramatic decât să te știi prizonierul unor descreierați. E o realitate dură și cruntă și realitatea aceasta are un singur nume: război! În vremuri de război trebuie să ne comportăm în legitimă apărare și să ne putem baza pe autorități gata să ne apere! Or, astăzi, autoritățile belgiene au dat dovada că nu ne putem baza pe o prevenție suficient de solidă să intervină pentru a împiedica astfel de atentate”, a explicat Laura Chiriac pentru PSnews.ro.

Întrebată dacă România are motive să se îngrijoreze, Laura Chiriac a tras un semnal de alarmă: „Din fericire, am fost feriți și sper din toată inima să rămânem feriți de atentate. România a acționat, până acum, și a cooperat cu autorități foarte competente în domeniul siguranței și al protecției propriilor cetățeni. Cred că nu ne mai putem raporta la noi doar ca cetățeni ai unei țări. Suntem cetățeni ai Uniunii Europene și avem suficient de multe motive să ne preocupăm de această perspectivă a deplasărilor noastre, a apropiaților noștri care trăiesc și muncesc în capitale mari din Uniunea Europeană. Este foarte important să fim măsurați cu cuvintele și cu aprecierile în aceste momente în care isteria nu face nimic altceva decât sa agraveze situația. Deci, lucruri trebuie luate cu calm și autoritățile în măsură să comunice sunt doar cele cu competențe în domeniul siguranței naționale”.

1 comentariu la “Laura Chiriac, revoltată pe autoritățile belgiene: „Realitatea asta are un singur nume – RĂZBOI!” EXCLUSIV

  1. La ce atitudine va asteptati din partea unei societati in care domina cei cu inclinatii nefiresti. Dna de la erlin sa-si asume devastarea Europei si zecile de morti si raniti. Uitati-va cum au devastat Grecia. Astia sint conducatori de state? Este curios cum de s-au nimerit toti incapabilii astia in aceslasi timp? Germania a nenorocit de doua ori Europa si lumea. Vad ca lucreaza cu insistenta si pentru a treia oara. Chiar nu poate nimeni sa-i dea peste mina?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *