Skip to content
" "
Politică

Laura Codruța Kovesi, spionată de firma unui fost director Mossad

" "

Laura Codruța Kovesi, spionată de firma unui fost director Mossad

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție ar fi fost monitorizată pentru o perioadă de timp de firma unui fost director Mossad, potrivit jurnaliștilor de la riseproject.ro.

Un anchetă sunt implicați patru cetățeni israelieni care sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a Laurei Codruța Kovesi.

Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații, sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan – fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011.

Potrivit procurorilor, aceștia împreună cu mai mulți angajați ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz, “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”.

 

Ultimii doi, Ron Weiner și David Geclowicz, au fost arestați deja în România. Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, susțin procurorii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia persoanei publice vizate, în acest caz, ținta era șefa DNA.

Aceștia și-au derulat acțiunile din teren pe parcursul lunii martie și în acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi.

” , adeclarat procurorul șef al DIICOT, Daniel Horotniceanu, adăugând că anchetatorii din subordinea sa nu știu încă cine e beneficiarul activităților de spionaj, adică cine a angajat firma israeliană Black Cube.

Având sucursale în Londra și Paris, Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus. Compania oferă servicii juridice și de intelligence. Și-a câștigat renumele reprezentând în instanță afaceriști acuzați de infracțiuni economice, iar The Wall Street Journal nota în 2015 că angajații firmei au fost implicați în operațiuni private de contraspionaj cibernetic, infiltrându-se în rețele de hackeri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *