Skip to content
Politică

Laura Kovesi, interdicție de a părăsi țara. Europarlamentarul Daniel Buda: Nimeni de la Bruxelles nu crede o iotă din ceea ce se întâmplă în România

Reacții puternice au venit și de la Bruxelles după anunțul conform căruia Laura Kovesi a fost pusă sub control judiciar și nu are voie să părăsească țara ori să comunice cu presa detalii din dosarul în care este anchetată.

Europarlamentarul liberal Daniel Buda, contactat de PSNews, ne-a oferit amănunte despre ceea ce se întâmplă și se vorbește acum la Bruxelles pe marginea acestui subiect.

”Tot ce se întâmplă în momentul de față în cazul doamnei Kovesi ține de domeniul științifico-fantastic. Mi se pare inadmisibil că într-un stat democratic, într-un stat care se dorește a fi european, să avem de-a face cu astfel de abordări din partea unor structuri ale statului când vorbim de ocuparea unor funcții înalte la nivel european. 

Vă garantez că nimeni de la Bruxelles nu crede o iotă din ceea ce se întâmplă în România. Toți pun pe seama faptului că se dorește blocarea accederii doamnei Kovesi la funcția de procuror-șef european. În mod cert, oricât s-ar strădui Dragnea să-i blocheze ascensiunea, doamna Kovesi nu poate fi oprită din ocuparea acestei funcții pentru că are de partea ei o evaluare din partea unei comisii tehnice. În opinia mea, va merge mai departe ca procuror-șef european”, a declarat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *