Skip to content
Societate

Laurenţiu Baranga a demisionat din funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

digi24.ro

Laurenţiu Baranga, vizat de o anchetă pentru înşelăciune, după ce ar fi folosit documente de studii falsificate, a demisionat, joi, din funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Laurenţiu Baranga şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Oficiului National de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor în data de joi, 8 octombrie 2020.

Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanţelor Publice.

Poliţiştii fac, sâmbătă, o percheziţie la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al unui funcţionar public cercetat pentru înşelăciune, după ce ar fi prezentat la angajare documente de studii falsificate. „În baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, a precizată Poliţia Română. Surse judiciare susţin că ar fi vorba despre şeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, fac, sâmbătă, o percheziţie domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea, la domiciliul declarat al unui funcţionar public, cercetat pentru înşelăciune.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, a anunţat Poliţia Română.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.

 

Persoana cercetată va fi dusă la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală.

 

Operaţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

 

Conform unor surse judiciare, ar fi vorba despre şeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *