Skip to content
Politică Video

Laurențiu Rebega dezvăluie stadiul discuțiilor privind moțiunea de cenzură: scenariul Ludovic Orban premier EXCLUSIV

ps news

Vineri, europarlamentarul Laurențiu Rebega, membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, a fost invitatul emisiunii Puterea Știrilor, moderată de către jurnalista Marinela Angheluș.

Subiectele dezbătute s-au concentrat asupra evenimentelor actuale de pe scena politicii românești, în condițiile în care, România trece printr-o perioadă destul de agitată la nivel intern.

Astfel, printre subiectele abordate s-a vorbit și despre moțiunea de cenzură pregătită de către Opoziție împotriva actualei guvernări, stadiul în care se află, dar și poziția Pro România în această privință .

Este în discuție o moțiune de cenzură, dar nu s-a vorbit detaliat în ceea ce privește numărul de voturi sau cine susține. Eu știu că președintele nostru a anunțat că va susține moțiunea de cenzură, asta nu înseamnă că își dorește neapărat să plece unii și să vină alții, ci își dorește că plece unii care nu au capacitatea să gestioneze frâiele României și să vină unii capabili, mai alea că ne îndreptăm cu pași repezi către preluarea președinției. Pro România a spus întotdeauna că va fi parte din orice act de guvernare. Nu neapărat în Guvern, dar vom susține orice proiecte care sunt în interesul cetățeanului. Pro România vrea să fie cu adevărat un partid care să „pro”, adică noi nu criticăm că un primar face un drum acolo unde este nevoie de unul. Vom fi de partea acestui primar, vom fi de partea Guvernului care vrea să facă ceva. Încă discutăm de legea salarizării. Se fac doi ani acum. Este aproape imposibil să ai o predictibilitate la ceea ce înseamnă investitorii pe care cu toții îi dorim. Oricine vine aici, oricine își dorește să deschidă o afacere în România, se lovește de la lună la lună de schimbările fiscale, salariale, infrastructură, birocrație și așa mai departe. Pro România este în momentul de față în discuție cu foarte mulți parlamentari, cu foarte mulți primari, cu foarte mulți consilieri locali, cu foarte multe persoane din mediul academic, cu foarte multe sindicate care își doresc participe la redresarea, o dată pentru totdeauna, a României”, a zis Rebega. 

Întrebat despre o posibilă susținere a partidului Pro România în cazul în care un nou premier în persoana domnului Ludovic Orban ar prelua Guvernul, Laurențiu Rebega a declarat că „Nu știu dacă l-am susține pe Ludovic Orban. Nu știu să vă spun în momentul de față pentru că trebuie să existe niște discuții între președinte și celelalte partide, dar noi am susține, încă o dată revin, am susține un Guvern care ar lucra pentru România care va fi pro dezvoltare, pro educație, pro infrastructură, pro sănătate, lucruri pe care Pro România prin actualii oameni, prin actualii miniștri care au activat în Guvernul Ponta le-au făcut. Uitați-vă, nu avem un proiect semnat din 2015 pe infrastructură, nu avem un proiect. Ultimele proiecte au fost semnat în 2014.

Pro România are o soluție de a deveni catalizatorul lucrurilor care ar putea să se întâmple bine în România. Noi am susținut după conferințele sistematice și repetate ale comisarului român Corina Crețu, care este membru al PSD, că ceea ce vrea să facă acest comisar este în beneficiul României. Avem posibilitatea să degrevăm bugetul de stat cu trei miliarde de euro pentru construirea autostrăzii din Moldova. Nu o facem. Am trecut această construcție din posibilitatea de degrevare a bugetului din trei miliarde de euro în sarcina parteneriatului public-privat, care în momentul de față nici nu are o formă finalizată 100% de cum ar trebui să se desfășoare. Păi noi dacă susținem un comisar care își dorește să facă proiecte pentru România este rău, nu este de la partidul nostru. Sunt speculații că va veni în Pro România, Corina Crețu, este binevenită dacă vrea să vină. Adică, noi acceptăm oameni care sunt profesioniști și care își doresc să contribuie la bunăstarea României. Dar pe de altă parte nici nu putem să fim de acord că în momentul în care Pro România susține un proiect care se adresează României și românilor, de fiecare dată există o speculație care în care se spune nu, persoana respectivă va veni în Pro România.

Aceste speculații vin tocmai din faptul că noi de fiecare dată când cineva a spus există posibilitatea să facem ceva și am văzut că există real, am vorbit, și eu am vorbit cu doamna comisar și am întrebat-o, ca să mă clarific eu, ca să nu existe tot felul de fake news, pentru că ați văzut, cei de la PSD o acuză că nu este adevărat și am întrebat – Care este adevărul?- Uitați, în momentul de față nu există un proiect de finanțare din România – atunci cum poți să spui că îți dorești binele românilor, cum poți să spui că îți dorești ca România să se refacă și să renască ca o țară, totuși, destul de bine văzută nu cu foarte multă vreme în urmă”.

Chestionat în legătură cu șansele pe care moțiunea de cenzură le are să treacă în cazul în care va fi propusă, europarlamentarul a spus că „nu contează câte șanse îi dai, important este să îi dai mai multe șanse de trecere decât de a nu trece. Așa cum se vede, ar fi poate cea mai consolidată moțiune. Este un moment istoric pentru noi, înțeleg că vor fi destul de multe nemulțumiri care vor duce, să spunem așa, la mișcări de stradă, vor scoate oamenii în stradă să protesteze pentru nerealizările actualului Guvern. Vine și din partea celor care sunt foarte nemulțumiți în PSD și ați văzut în ultima perioadă că din ce în ce mai mulți lideri care au fost de partea actualului președinte, acum s-au detașat puțin. Dar revin, lucrurile acestea se fac în urma unor negocieri, Nu știm ce le va oferi președintele PSD celor care ar putea să voteze moțiunea. Pe de altă parte, eu cred că există o șansă, dar e foarte greu să ai politicieni care să își asume să voteze împotriva propriului Guvern”, a încheiat Laurențiu Rebega.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *