Skip to content
Politică Video

Laurențiu Rebega, mesaj tranșant la Bruxelles: Nu românii, ci politicienii vinovați trebuie sancționați! (VIDEO)

www.laurentiurebega.ro

Situaţia statului de drept în România a fost dezbătură miercuri în plenul Parlamentului European. La discuții a participat și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.

Laurențiu Rebega, europarlamentarul ECR a luat cuvântul în cadrul dezbaterii și a condamnat felul în care statul de drept a fost afectat în România din cauza liderului PSD, Liviu Dragnea, care a acționat pentru a-și rezolva problemele personale cu justiția. Totodată, europarlamentarul a atras atenția oficialilor europeni că nu românii trebuie să aibă de suferit, ci politicienii vinovați trebuie să fie sancționați. Mai mult, Laurențiu Rebega a făcut un apel la colegii social-democrați și cei din ALDE să ia atitudine față de colegii români care susțin demersurile lui Liviu Dragnea.

„În România, în ultimii ani, s-au impus decizii politice care au încălcat unele standarde europene în privința statului de drept. Aceste decizii au fost luate însă de către liderul PSD Liviu Dragnea pentru rezolvarea poblemelor sale personale și toți cei care îl susțin aici și în țară știu acest lucru foarte bine. Este însă obligatoriu să subliniez în fața Parlamentului European că nu voi fi de acord ca românii să fie pedepsiți pentru ceea ce fac politicienii în țara lor. Nu trebuie adoptate sancțiuni care vor afecta cetățenii nevinovați ai României, care nu au susținut niciodată sforăriile lui Liviu Dragnea. Dacă colegii săi din guvernare sunt complici, atunci măsurile trebuie luate contra lor și nu contra cetățenilor României. Îi invit deci pe colegii social-democrați și cei de la ALDE să ia atitudine față de colegii români care susțin demersurile liderului lor politic. Să îi criticăm și sancționăm pe politicienii vinovați, nu pe cetățenii României. România este o țară pro-europeană”, a declarat Laurențiu Rebega, membru al Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *