Lavinia Cosma: sunt metode inedite de conștientizare pentru tineri despre efectele drogurilor

Lavinia Cosma (Partidul Verde), spune, în emisiunea Puterea Știrilor, că există diverse metode prin care copiii și tinerii pot înțelege pericolul pe care drogurile îl aduc cu sine, și astfel, să nu mai fie tentați, deși presiunea grupului va exista întotdeauna.

„Sunt acele locuri în care poți să intri și îți pui niște ochelari pe cap și pe ochi și vizualizezi în format 3D exact ce ți se întâmplă dacă, de exemplu, te urci drogat la volan. Experimentezi cum e să fii în acea mașină și să ai un accident”, explică invitata.

Politiciana spune că această măsură dă rezultate și că tinerii înțeleg.

„Am văzut că funcționează. Mulți copii de acolo ies șocați și atunci în subconștientul lor, în momentul în care o să fie puși în situația de a primi acele droguri, indiferent cum se cheamă ele, ar putea să se gândească de două ori dacă să le accepte sau nu, pentru că o să le vină din subconștient acea imagine cu cu acel accident, de exemplu. Deci sunt lucruri conexe care se pot face pentru pentru a ajunge informația și pentru a-i face pe copii să conștientizeze ce li se poate întâmpla”, crede Cosma.

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: