Skip to content
Societate

Lazăr a respins cererea lui Kovesi de recuzare a șefului Secției de investigare a magistraților

Inquam Photos / George Calin

Procurorul general al României, Augustin Lazăr a respins cererea de recuzare formulată de Laura Codruța Kovesi în cazul lui Gheorghe Stan, șeful Secției de investigare a magistraților, potrivit unor oficiali ai Parchetului General.

Motivul: Codul de Procedura Penală a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării.

Cererea de recuzare se formulează doar împotriva persoanei din cadrul organului de cercetare penală, a procurorului sau a judecătorului care efectuează activități judiciare în cauza. Este inadmisibilă recuzarea judecătorului sau a procurorului chemat să decidă asupra recuzarii„, este prevederea din CPP la care face trimitere Lazăr în decizia să.

Laura Codruța Kovesi a anunțat, vineri, că a depus două cereri de recuzare în dosarul sau: una pentru procurorul de caz, Adina Florea, și altă pentru Gheorghe Stan, șeful Secției de anchetare a magistraților, informează ziare.com

Gheorghe Stan a respins încă de vineri cererea de recuzare a Adinei Florea.

Fosta șefa a DNA Laura Codruța Kovesi a fost audiată vineri la Secția privind infracțiunile în justiție în urmă plângerii depuse de Sebastian Ghiță, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *