Skip to content
Politică

Lazăr Comănescu, anunț de ULTIMĂ ORĂ: „Din informaţiile pe care le avem…”

Lazăr Comănescu, anunț de ULTIMĂ ORĂ: „Din informaţiile pe care le avem…”.

Astfel, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat sâmbătă că aproximativ 200 de români sunt pe aeroportul din Istanbul şi a amintit că MAE a creat o celulă de criză, în contextul tentativei de lovitură de stat din Turcia.

„Din informaţiile pe care le avem în momentul de faţă, pe aeroportul din Istanbul se află în jur de 200 de persoane (cetăţeni români – n.r.)”, a declarat ministrul de Externe.

El a amintit că românilor li se va asigura asistenţă în ceea ce priveşte întoarcerea în ţară.

„Odată ce se poate decola sau ateriza pe aeroport, imediat se vor lua măsurile necesare pentru a fi transportaţi cetăţenii români în ţară”, a adăugat şeful diplomaţiei române.

El a spus că, din informaţiile actuale, nu există cetăţeni români care să fi fost victime în Turcia.

„Pot să vă confirm că din toate datele pe care le avem nu sunt cetăţeni care să fi fost victime”, a spus ministrul de Externe.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis sâmbătă AGERPRES, întreaga reţea consulară română din Turcia, inclusiv Consulatul onorific din Antalya, este activată pentru a oferi sprijin cetăţenilor români.

„Echipa Consulatului General al României la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia, în funcţie de necesităţi. Nu s-au înregistrat cazuri speciale. MAE precizează că în cadrul aeroportului au fost stabilite două puncte de adunare/informare pentru cetăţenii români – pentru zona de check-in la poarta G17, iar pentru zona de tranzit – în proximitatea ghişeului central de informaţii, lângă Cafe Nero şi Magazinul Old Bazaar. Menţionăm că la aceste puncte se află echipele mobile ale Consulatului General, cu semne distinctive (veste cu însemne tricolore)”, precizează MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *