Skip to content
Politică

Lazăr, prins cu MINCIUNA după răbufnirea privind legile justiției. A fost dat pe mâna IJ

agerpres.ro

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a fost prins cu MINCIUNA după răbufnirea magistratului cu privire la legile justiției. Vedeți mai jos cine l-a dat pe cel care conduce Ministerul Public pe mâna Inspecției Judiciare (IJ).

Amintim că șeful PICCJ s-a rățoit vineri la parlamentarii din Comisia Iordache, reclamând că, odată cu modificarea legilor justiției, procurorii vor fi chemați la audieri de către „niște inculpați de rang înalt, care vor ca discuțiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar”.

Ei bine, Luju.ro a scris vineri seară unde a greșit Lazăr, publicația lui Răzvan Savaliuc pronunțându-se pentru demisia / demiterea magistratului din fruntea Ministerului Public. Mai mult: site-ul a formulat plângere disciplinară pe numele lui Augustin Lazăr, trimițând-o către Inspecția Judiciară.

„Daca joi, Lazar acuza Parlamentul ca “hartuieste” procurorii din Romania (afirmatie pe care o consideram iresponsabila) si ca procesul legislativ pe marginea raspunderii magistratilor nu ar fi altceva decat “tentativele unor puteri ale statului, de a lipsi procurorii romani de independenta, pe cai dubioase, prin proiecte siproceduri parlamentare viciate ori prin manopere dolosive puse la cale in cercuri politice cu interese impotriva infaptuirii justitiei penale”, vineri 8 decembrie 2017 Augustin Lazar a recidivat. Acesta a negat categoric dreptul consfintit si de Curtea Constitutionala al Comisiilor speciale de a audia vreun procuror, afirmand: “…acolo cine ii convoaca? Niste inculpati de rang inalt, care vor ca discutiile sa aiba loc in alt mediu in afara de cel judiciar…”Ce sa vezi insa, din Comisia parlamentara de ancheta care a convocat-o pe Kovesi (prietena de casa a lui Lazar) nu face parte niciun “inculpat”. Si chiar daca ar exista, potrivit Constitutiei un om este prezumat nevinovat pana nu e condamnat definitiv”, comentează cei de la site-ul amintit.

Citiți AICI textul plângerii disciplinare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *