Skip to content
Politică

Lazăr: Scandalul este în jurul DNA. În câteva zile se clarifică problemele

vocea.biz

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, susține că nu a primit încă o înștiințare oficială asupra cererii de evaluare a activității manageriale din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, dar apreciază că este dreptul ministrului Toader să solicite acest lucru ori de câte ori crede că este nevoie.

În chimb, situația tensionată din DNA pare să îi fi atras atenția lui Lazăr, acesta ținând să precizeze că scandalul nu se află în interiorul instituției, ci în jurul acesteia.

„Sugerați dumneavoastră că există scandal în DNA. Scandalul există în jurul DNA, există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea să găsească vulnerabilitățile unei instituții de elită a Ministerului Public.

Vulnerabilitățile și posibile radicalizări ale unor persoane care ar putea să aibă anumite frustrări. DNA este o structură de elită a Ministerului Public, în care UE a investit bani mulți. Își va clarifica toate problemele. Scandalul este în jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media”, a spus Lazăr, conform antena3.ro.

Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a demarat astăzi seria audierilor privind cererea de revocare din funcție a procurilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga depusă de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Cei doi au refuzat să se lase testați cu aparatul poligraf în cadrul anchetei demarate de DNA privind scurgerea de informații în scandalul înregistrărilor care o arată pe Kovesi trasând direcții în privința țintelor politice care ar trebui să intre în atenția anchetatorilor.

„Puţină lume ştie câteva lucruri care sunt esenţiale: detectorul de minciuni este un dispozitiv care este utilizat pentru a verifica sinceritatea. Nu reprezintă o regină a probaţiunii, dar poate să ajute pe cel care face verificările să determine dintr-un cerc mai larg de suspecţi, încotro ar trebui să meargă investigaţia”, a precizat Augustin Lazăr.

Conform acestuia „în câteva zile se vor clarifica problemele legate de DNA”. Țuluș și Moraru-Iorga au depus la rândul lor plângeri împotriva procurorului-șef al DNA, iar 8 procurori din instituție au făcut cereri de revenire pe posturile ocupate înainte de intrarea în structura Direcției.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a formulat, de asemenea, și o cerere de evaluare a managementului DNA, precizând că ultima evaluare de acest tip a fost făcută în urmă cu 10 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *