Skip to content
Politică

Lazăr – soarta lui Kovesi? Cupșa îi cere socoteală lui Toader: Un politruc! Să-și citească fișa postului! EXCLUSIV

bihorstiri.ro

Va avea procurorul general Augustin Lazăr soarta fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi? Deputatul PNL Ioan Cupșa (vicepreședinte al Comisiei Florin Iordache) a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care i-a atras atenția ministrului Justiției, Tudorel Toader, asupra altor probleme pe care liberalul le consideră mai importante.

Discuția a pornit de la avertismentul lansat cu o zi înainte de către Toader, potrivit căruia ministrul ar putea dispune controale și la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), la fel ca la Direcția Națională Anticorupție.

CITIȚI ȘI: Toader îl bagă în corzi pe Lazăr: Vine o vreme în care suntem supuși evaluării

În acest context, Ioan Cupșa a susținut că procurorul general „îndeplinește cu brio” criteriile de evaluare profesională.

„Domnul procuror general Augustin Lazăr îndeplinește cu brio criteriile de evaluare prevăzute în Legea 303/2004. Activitatea profesională, activitatea academică și conduita personală sunt apreciate chiar și de către neprieteni. Mandatul de procuror general va înceta în primăvara anului viitor, cu posibilitatea ocupării din nou a funcției (pentru un ultim mandat). Așadar, Tudorel Toader  nu-l poate amenința cu o evaluare a activității sale!

Pe de altă parte, în mod firesc și obligatoriu, activitatea procurorului general Augustin Lazăr, precum și întreaga activitate a PICCJ trebuie evaluate în mod obiectiv  la încetarea mandatului. (Deci fără parti-pris-uri, pentru a-l parafraza pe domnul ministru.)”, a opinat Cupșa.

În altă ordine de idei: Ioan Cupșa a atras atenția asupra unor chestiuni despre care PNL-istul a dat de înțeles că sunt mult mai stringente decât evaluarea lui Lazăr. Printre acestea se numără supraîncărcarea instanțelor, secțiile specializate ale instanțelor (ce ar urma să fie desființate odată cu noile legi ale justiției), reducerea gradului de recidivă etc.

„Totodată, domnul Tudorel Toader ar trebui să fie preocupat să asigure condițiile necesare înfăptuirii actului de  justiție. Îndemnul meu este: «Evaluează, domnule ministru, găsește soluții și resurse!» Domnul Toader ar trebui să-și citească fișa postului și să fie preocupat de încărcarea foarte mare cu dosare a magistraților, încărcare care este și neuniformă! Ar trebui să fie îngrijorat de numărul prea mic de grefieri, volumul de muncă fiind uneori de neacceptat, iar urmările nefericite fiind suportate de către justitiabili. Ar trebui să-l preocupe sediile improprii în care se desfășoară activitatea magistraților, unde își consumă energiile justițiabilii! Ar trebui să înțeleagă importanța Serviciului de probațiune în reducerea gradului de recidivă și antecedență penală și să asigure resursele necesare (umane și materiale).

În felul acesta, poate va înțelege cât de important este Programul e-Justice și îl va sprijini. Poate va înțelege cât de importante sunt tribunalele minorilor, cât de importante sunt secțiile specializate ale instanțelor de judecată…

În concluzie: domnul ministru ar trebui să evalueze atât cât trebuie, să găsească soluții și să asigure resursele necesare pentru ca actul de justiție în România să fie aproape de nevoia  cetățeanului. În schimb, vedem că domnul Tudorel Toader este un politruc preocupat de jocuri de putere (pe cine mai schimbă, pe cine mai numește…), un politruc cu un CV de jurist; nicidecum nu este un preocupat și responsabil ministru al Justiției, a încheiat deputatul de Bihor.

1 comentariu la “Lazăr – soarta lui Kovesi? Cupșa îi cere socoteală lui Toader: Un politruc! Să-și citească fișa postului! EXCLUSIV

  1. D-le Cupsa sa fii sigur ca dl.Lazar o sa fie demis ca si d-na Koveshi !! De cand a venit la guvernare PSD,AlDE si UDMR asta urmaresc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *