Skip to content
Politică

Lăzăroiu lansează ironii pe tema Codului Fiscal: Tsipras de Istanbul și Orlando, mâncătorul de pițaboi, lansează teza…

Sociologul Sebastin Lăzăroiu a comentat gestul lui Iohannis de a trimite Codul Penal spre reexaminare în Parlament, pe pagina sa de Facebook. Fostul consilier al lui Băsescu vorbește despre cele două tabere formate în acest caz, cea a ”prudenților” și a ”optimiștilor”, dar și despre doi dintre protagoniștii principali ai zilelor acestea, Ponta, pe care îl compară cu Tsipras și ministrul Eugen Teodorovici, căruia i se adresează cu numele de Orlando.

În legătură cu măsura reducerii TVA, Lăzăroiu scrie că sunt două tabere, fiecare dintre ele având dreptatea sa. ”Sunt doua grupuri mai vocale, din ce am vazut, in legatura cu scaderea TVA. Primii sunt „prudentii”, care zic: n avem de unde acoperi gaura in buget, deci sa nu se faca. Ceilalti sunt „naivii”, care zic: sa se scada, iar banii sa fie obtinuti din taierea cheltuielilor multe si inutile.

Si unii si altii au dreptate. Doar primii sunt insa realisti. Cei care cred ca exista politicieni in Romania dispusi sa mai taie din cheltuieli, indiferent cat de inutile sunt ele, viseaza cai verzi pe pereti.

As adauga si faptul ca un guvern muribund, pe ultima suta de metri, care isi anuleaza inclusiv taxe mult laudate de el, cum sunt supra-acciza si taxa pe stalp, nu are nici un dram de credibilitate sa propuna un Cod Fiscal atat de „liberal”.

Ponta n are decat o ambitie: sa spuna ca el a readus Romania la conditiile dinaintea „masurilor de austeritate” din 2010. Ce uita sa spuna este ca a facut asta cu pretul sacrificarii investitiilor si, deci, a locurilor de munca. De aia nici nu se simte cresterea economica”, scrie Lăzăroiu în prima postare pe Facebook.

Câteva minute mai târziu sociologul revine cu o postare în care vorbește despre evoluțiile ulterioare trecerii Codului Fiscal de Parlament. ”Si, cum am mai vazut filmul asta de cateva ori, pot sa va si spun cum se vor derula evenimentele. Ponta binecuvanteaza consumul, reducand TVA, pleaca de la guvernare si ii lasa la anul, inainte de alegeri, pe liberali sa astupe ei gaurile. Care nu pot fi astupate decat in trei moduri – cresc deficitul, cresc alte taxe, taie cheltuielile. Toti marii analisti economici, care acum cer imperativ promulgarea Codului Fiscal, stiti ce vor face cand vor fi pusi in fata unor asemenea masuri? Se vor ascunde pe sub mese, cum au mai facut o, sau le vor critica cot la cot cu PSD. Fratilor, in Romania nu se schimba nimic. Aceiasi actori, cu aceleasi roluri si comportamente”, este mesajul lui Lăzăroiu.

Ultimele două postări sunt cât se poate de dure și ironice la adresa premierului Victor Ponta, pe care îl compară cu Alexsis Tsipras și a lui Eugen Teodorovici. ”Cand il vezi pe acest iresponsabil, singurul inculpat in functia de premier din toata lumea civilizata, un fel Tsipras cu handicap la genunchiul drept si emisfera stanga, cum se impauneaza cu o masura nesustenabila si improasca cu noroi in stanga si in dreapta, e foarte greu sa nu ti se faca o infinita scarba.

Dupa ce a pus doua taxe inutile in ultimii doi ani, desi a fost avertizat ca sunt o prostie, nici macar nu-si cere scuze in fata romanilor ca i-a impovarat aiurea-n tramvai. Pur si simplu trece sub tacere. Le scoate fara niciun cuvintel. Asa cum a facut si cu stupida taxa pe bacsis, pe care a lasat-o doua luni, numai bine sa si cumpere fraierul de antreprenor o alta casa de marcat.

Omul asta ar trebui dat in judecata de antreprenorii din Romania pentru tot raul pe care l-a pricinuit si de toti romanii care au platit degeaba niste taxe izvorate din capul ala sec de Che Guevara”.

A urmat apoi o postare în care acțiunile Guvernului sunt comparate cu cele ale membrilor partidului Syriza din Grecia. ”Cum am anticipat, atat Tsipras de Istanbul, cat si Orlando, mancatorul de pițaboi, lansează teza ”asupritorilor occidentali” care vor răul României și nu o lasă să se dezvolte. Același discurs Syriza, care acum le-a ieșit pe nas grecilor. Dar acești doi impostori omit un lucru esențial: ei împiedică România să se dezvolte de trei ani de zile, tăind continuu bani de la investitii si lasand reforma educatiei pe mana urmaritei penal, Cati Andronescu. Asta e realitatea Romaniei de azi”, și-a încheiat Lăzăroiu șirul postărilor referitoare la Codul Fiscal.

1 comentariu la “Lăzăroiu lansează ironii pe tema Codului Fiscal: Tsipras de Istanbul și Orlando, mâncătorul de pițaboi, lansează teza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *