Skip to content
Politică

Le mai pasă tehnocraților de tineri? Ce a hotărât Guvernul privind locuințele ANL

Le mai pasă tehnocraților de tineri? Ce a hotărât Guvernul în ceea ce priveşte locuințele ANL dedicate acestei categorii de vârstă.

În şedinţa de miercuri, Guvernul a creat cadrul legal prin care tinerii profesori sau medici rezidenţi vor putea primi (prin închiriere sau repartizare) locuinţe ANL, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, citat de agerpres.ro.

„Se creează cadrul legal prin care tinerii profesori sau medici rezidenţi pot primi locuinţe prin închiriere sau repartizare din fondul de locuinţe nou construite sau din cele la care au fost reziliate contractele de vânzare cu plata în rate. Alocarea acestora (…) se face de către comisii speciale constituite de către primarii localităţii, pe baza criteriilor specifice prezentate în cadrul hotărârii de Guvern”, a spus Suciu, la Palatul Victoria.

Executivul a aprobat legislaţia secundară pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Legii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Locuinţe (ANL), referitoare la facilităţile de locuire pentru tinerii cărora sursele de venit nu le permit achiziţia unei locuinţe în proprietate sau închirierea în condiţiile pieţei.

Conform actului normativ, se modifică vârsta până la care pot primi repartiţie pentru locuinţă tinerii, respectiv în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *