Le Point: Giorgia Meloni şi Viktor Orban nu fac alianţă, între altele din cauza AUR

Sursa foto-x

Georgia Meloni şi Viktor Orban nu se aliază în Parlamentul European (PE), însă grupul ECR (suveranist) înregistrează o creştere importantă şi devansează – cu 83 de eurodeputaţi – grupul Renew (liberali, centru), care continuă, la rândul său, recrutările, relatează Le Point.

Grupul ECR – dominat de Giorgia Meloni şi polonezii din PiS – şi-a deschis uşa extremei drepte franceze a lui Éric Zemmour – Marion Maréchal, Guillaume Peltier şi Laurence Trochu, care se alătură lui Nicolas Bay.

Însă Sarah Knafo, ultima dintre aleşii Partidului Reconquête! (extremă dreapta) îi rămâne credincioasă lui Éric Zemmour – a cărui parteneră este – şi rămâne astfel neînscrisă în vreun grup, singură.

ECR a mai recrutat un ales din Partidul Danezilor (DF, dreapta populistă), un ales bulgar din Partidul ”Există Un Astfel de Popor!” (ITN, antisistem) şi cinci de la Partidul Alianţa Pentru Uniunea Românilor (AUR, extremă dreapta), care s-a plasat pe locul doi în România, cu 14,93% dintre voturile exprimate în alegerile europene.

AUR se vrea un partid care apără ”familia, credinţa, patria şi libertatea”, notează Le Point.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: