Skip to content
Politică

Lecția Colectiv, dată uitării. Rareș Bogdan: Toți cei care ne-au condus ar trebui arestați! EXCLUSIV

www.flux24.ro

Rareș Bogdan, realizatorul show-ului de televiziune  „Jocuri de Putere”, a acordat o amplă declarație, miercuri, pentru PSNEWS.RO în care a comentat rezultatele raportului întocmit de ministerul Sănătăţii, privind modul în care au acţionat spitalele în urma incendiului de la Colectiv.

Concluziile raportului sunt extrem de grave: autorităţile române au refuzat transferul în străinătate pentru victime, iar acest lucru a fost posibil doar la presiunea publicului. În plus, infecţiile nosocomiale ale pacienţilor nu apar în fişele medicale, ele nu au fost raportate în spitalele din România, ci au fost descoperite de medicii din străinătate. Şi acestea sunt doar două dintre nereguli.

Citiți și Doi ani de indiferență. RAPORT despre Colectiv, ignorat de Ministerul Sănătății

În acest context, jurnalistul Rareș Bogdan a declarat, pentru PSNEWS.RO, că România nu a învățat nimic din tragicul eveniment care a a avut loc în 2015.

”Este o problemă a sistemului din România, nu ține de un om, de un Guvern și de niște medici. Ultimii vinovați în acest caz sunt medicii. Nu sunt vinovați. Aici e o problemă sistemică. România nu știe să reacționeze în astfel de cazuri, nu are proceduri, nu știe să reacționeze în situații de urgență. Dacă în seara asta ar avea loc un nou caz Colectiv, situația ar fi exact aceeași. Nu ar fi nici o diferență între ceea ce s-a întâmplat atunci și ceea ce se întâmplă acum. De asemenei, situația din spitale este una tragică pentru că nimeni nu a investit în spitalele din România. Este o situație în care, inclusiv guvernul tehnocrat eșuat lamentabil, deși s-a așteptat foarte mult de la acel Guvern, nu a făcut cu nimic în plus față de guvernele politice. Nimeni nu a dat încredere și nu a sprijinit învățământul, cultura și  agricultura în această țară în ultimii 28 de ani. Este o problemă a societății românești, este o problemă a României, care este nerezolvată și din păcate, șansele să fie rezolvate în următoarea perioadă sunt foarte mici”, a adăugat acesta.

Mai mult, Rareș Bogdan a susținut că toți cei care au condus România, din 1990  și până astăzi, începând cu Ion Iliescu, cu toți premierii, și președinții României până la Traian Băsescu ar trebui arestați pentru ce s-a întâmplat.

”Este o problemă care nu ține de un club sau de o situație, ține de o țară bolnavă. România este o țară bolnavă. Aici nu ține de o situație, cum a fost situația tragică de la Colectiv, ține de un proiect de țară, de modernizarea unei țări. Această țară, din păcate, nu este modernizată. După 28 de ani nimeni nu a avut curajul să gândească un proiect de modernizare a României și în acest moment noi tragem foloasele unor cârpeli. Nu mai vorbim de cei 2 sau 3 patroni unde s-a întâmplat evenimentul, de 3 medici care s-au gândit să facă și s-au gândit că sunt mai deștepți decât alții și că pot rezolva problemele, nu ține de niște procurori sau de o comisie medicală care a ascuns faptul că în spitalele din România te infectez nosocomial, nu de asta ține. Ține de o țară întreagă care a ajuns în această situație. Normal, toți cei care au condus România, din 1990  și până astăzi, începând cu Ion Iliescu, cu toți premierii, și președinții României până la Traian Băsescu ar trebui arestați pentru ce s-a întâmplat. E simplu, ei ne-au adus în situația asta. Până în 1990 noi nu eram așa. Noi am ajuns în situația în care astăzi îți este rușine să spui că ești român. Suntem cea mai mare țară cu emigrație, după Siria care este victima unui război civil. Noi suntem țara unde, din păcate, copiii mor în spitale, unde copiii cad în toatele din curtea școlii, unde avem 2400 de școli cu toalete în curte. Nimeni nu vede lucru ăsta. Politicieni de tip Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, ne solicită în continuare votul de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat Rareș Bogdan.

Totodată, realizatorul show-ului de televiziune  „Jocuri de Putere”, a apreciat că problema Colectiv este de fapt un semnal de alarmă despre situația societății românești.

”Ca să nu vorbesc aici de Liviu Dragnea, care a condus un Județ și care este în topul sărăciei. Este cel mai sărac județ al României. Aceste individ, acest infractor, încearcă să ne convingă, și parțial a reușit să convingă populația României, că modernizează România. Păi cum să modernizeze România dacă nu și-a modernizat propriul județ? Teleorman este ultimul județ și l-a condus în ultimii 16 ani. Aici este problema. Problema Colectiv este de fapt un semnal de alarmă despre situația societății românești, a susținut jurnalistul.

Nu în ultimul rând, Rareș Bogdan a susținut că fostul ministru al Sănătății ar trebuie să vină cu lămuriri în ceea ce privește raportul mai sus menționat și ținut secret în sertarele ministerului Sănătăţii.

”Domnul Voiculescu trebuie să dea un răspuns pentru că de la Vlad Voiculescu, față de ceilalți, așteptam mai mult. Dacă Vlad Voiculescu a ținut ascuns acest raport, are de dat un răspuns. Eu nu am așteptări de la Liviu Dragnea, de la Adrian Năstase, de la Călin Popescu Tăriceanu. Dar de la unul ca Vlad Voiculescu sau Dacian Cioloș aveam așteptări. Dacă ei au ținut raportul într-un sertar e grav. E mult mai grav decât dacă l-ar fi ținut Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu sau alți lideri PSD-iști de la care eu nu am nicio așteptare. Sunt niște infractori toți”, a conchis acesta.

1 comentariu la “Lecția Colectiv, dată uitării. Rareș Bogdan: Toți cei care ne-au condus ar trebui arestați! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *