PSnews

Ultima Oră

Lecție de demagogie, varianta „struguri acri”: Gigel s-a trezit lătrând la Firea EXCLUSIV

clujulcultural.ro + click.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează o lecție de demagogie, în varianta „struguri acri”- mai precis, un atac uluitor lansat de către vicepreședintele PNL Gigel Știrbu la primarul general Gabriela Firea.

Pentru început, vă amintim succint ce s-a întâmplat duminică dimineață: Gabriela Firea și edilul de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, au mers și au împărțit haine groase și mâncare caldă câtorva zeci de oameni ai străzii din București, fiind vorba în mare parte de persoane care nu doresc să se adăpostească în centrele sociale în perioada geroasă.

Până aici, nimic neobișnuit. Problema, în schimb, a apărut luni, când deputatul liberal Gigel Știrbu a trimis redacției PSnews.ro o declarație de presă (intitulată „Fariseismul are un chip – Gabriela Firea”) în care o face cu ou și cu oțet pe PSD-istă, pe motiv că – vezi, Doamne – și-ar face imagine pe seama oamenilor fără adăpost.

Mai întâi, să vedem ce scrie PNL-istul:

„Deşi campania electorală s-a terminat de ceva vreme, primarul minicipiului Bucureşti, Gabriela Firea, este într-o continuă etalare pe la televiziuni. Cu orice prilej, face declaraţii de presă în direct şi creează momente inedite doar cu scopul de a-şi face imagine.

Nu mai departe de duminică, 9 ianuarie, am văzut-o pe doamna primar Firea într-o rulotă, pe lângă Gara de Nord, împărţind cele «trebuincioase» oamenilor fără adăpost din Bucureşti, convingându-i totodată să meargă în adăposturi, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol în această perioadă geroasă.

Acţiunea ar fi lăudabilă şi demnă de tot respectul dacă oamenii nevoiaşi nu ar fi declarat ulterior în diverse interviuri că deja stăteau în adăposturi şi că au fost  chemaţi obligatoriu de  către angajaţii centrelor sociale să meargă în gară, duminică, la ora 11.00, pentru campania d-nei Firea.

Atât angajaţii centrelor sociale, cât şi primarul Bucureştiului mai bine s-ar ocupa de îmbunătăţirea condiţiilor, igienizarea şi de despăducherea din  adăposturi, decât de mimarea faptelor bune. Fiţi umană, doamnă Firea,  şi nu mai scoateţi în ger oamenii necăjiţi pentru exerciţiile dvs de imagine!”

Ce este în neregulă cu declarația lui Gigel Știrbu?

Întrebarea este cu atât mai legitimă, cu cât liberalul nu este deloc un anonim – a ajuns cunoscut nu doar ca urmare a funcției de ministru al Culturii pe care a deținut-o între decembrie 2013 și martie 2014, ci și prin sforile pe care le-a tras în PNL și despre care PSnews.ro a scris, de exemplu, AICIAICI și AICI.

Așadar, Firea se presupune că ar trebui acum să primească lecții de moralitate de la un specialist în fitiluri și șușanele politice.

Bătut crâncen de PSD la el acasă

Gigel se dă acum viteaz, dar poate că, la un moment dat, va binevoi să glăsuiască despre cum el însuși a ajuns parlamentar în acest mandat. Nu de alta, dar PNL Olt și-a luat daună totală de la PSD-iștii din județ pe 11 decembrie 2016. Dacă stați bine cu inima, vă prezentăm și cifrele:

  • Camera Deputaților: 67,22% PSD, 16,45% PNL
  • Senat: 67,16% PSD, 16,63% PNL.

Așadar, un raport de peste 4:1 între oamenii lui Paul Stănescu și cei ai lui Gigel Știrbu. Acest scor a făcut ca liberalii olteni să trimită în Parlament doar un deputat (Știrbu) și un senator (Siminica Mirea).

Iar acum urmează circul

Din informațiile obținute de către PSnews.ro din județul Olt, reiese că în 2016 Gigel și-a confirmat renumele de combinagiu politic. Sursele noastre spun că locul 2 de pe lista PNL pentru Camera Deputaților a fost ocupat pe 11 decembrie de către Ion Moisescu, adevărata locomotivă electorală a liberalilor olteni, dată fiind discrepanța de reputație dintre acesta și Știrbu, evident în favoarea celui dintâi, din cauză că oamenii îl percep pe fostul ministru al Culturii ca pe un sforar care vrea să-i fie doar lui cald și bine, indiferent ce s-ar întâmpla cu ceilalți.

Ion Moisescu se pare că a fost victima unei situații de tipul „Din bucata mea de pâine am crescut un om ș-un câine”. Mai precis, avem informații că Știrbu, foarte bun prieten cu Moisescu, l-a pus inițial pe acesta pe prima poziție a candidaților pentru Senat, însă de la conducerea națională a PNL din acel moment ar fi venit ordinul ca Moisescu să fie înlocuit cu Siminica Mirea, iar cel dintâi s-a pomenit pe poziția secundă la deputați. Același Moisescu – spun sursele PSnews.ro – a trăit până în ultima clipă cu speranța că va intra în Parlament, dar a avut ghinion, un ghinion ce nu i-a picat deloc greu la stomac lui Gigel: odată ajuns în Legislativ, a fost sprijinit de către propriul fin de cununie, vestitul Mihai Voicu, pentru un nou mandat de șef al Comisiei de cultură.

Gigel și Firea – vulpea și strugurii acri…

…sau baba și mitraliera. Adică ne întrebăm: ce treabă are un om de cultură (nu râdeți – Știrbu ar face bine să-i dea acatiste lui Crin Antonescu, care s-a milostivit de el și l-a căftănit ministru în 2013!) cu problemele unor oameni nevoiași? Nu mai bine s-ar îngriji el de cultura română (care nu plesnește de suprafinanțare sau de un management prea eficient) și ar lăsa administrația locală în grija cui a fost votat pentru așa ceva? Nu de alta, dar, dacă Gigel Știrbu va insista să latre precum în comunicatul de mai sus, atunci ne vom aminti și noi scorul cu care a ieșit PNL Olt din alegerile locale de pe 5 iunie: 9 mandate din 33 în Consiliul Județean (19 pentru PSD) și doar 17 primării din 112 (față de cele 95 ale PSD).

Încheiem, urându-i lui Gigel Știrbu cu toată sinceritatea victorii nebănuite și nețărmurite în următoarele alegeri – nu de alta, dar, altminteri, gâlceava lui cu Gabriela Firea va continua să semene cu scheunatul unei vulpi care privește în sus către niște struguri.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi