Skip to content
Politică

Lecție de trollaj. Cum să râzi de Dragnea și de Shhaideh pe Facebook FOTO

adevarul.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă, în cele ce urmează, o lecție de trollaj – mai precis, una în urma căreia cei interesați pot învăța cum să îi iei peste picior pe Facebook pe președintele PSD, Liviu Dragnea, și pe cea pe care el a propus-o pentru funcția de premier: Sevil Shhaideh.

Pentru început, trebuie să facem două precizări. În limbajul internauților, un troll este cineva care stârnește sau întreține certuri pe forumuri, pe rețele sociale etc., în diverse scopuri: de la simpla distracție până la susținerea unei cauze (politice ori de altă natură). Nu puține au fost situațiile în care ceva ce părea un trollaj nevinovat s-a soldat cu sinuciderea victimelor. (Găsiți, de exemplu, AICI un caz din 2012.)

Cealaltă precizare a fost făcută, vineri, chiar de către reprezentanții PSD. Potrivit biroului de presă al social-democraților, ceea ce pare a fi un cont de Facebook al lui Sevil Shhaideh este fals.

CITIȚI ȘI: PSD demască o dezinformare pe Facebook legată de Shhaideh

Tot vineri, la numai câteva ore de la anunțul oamenilor lui Dragnea, pe pagina falsă de Facebook dedicată lui Shhaideh a apărut un mesaj ironic la adresa celor doi PSD-iști. Practic, trollii din spatele contului virtual îi îndeamnă pe internauți să intre pe pagina (asumată a) lui Liviu Dragnea și să o inunde cu comentarii.

Vă lăsăm să trageți singuri concluziile, citind mesajul celor care administrează pseudocontul lui Sevil Shhaideh. Între timp, nu putem să nu remarcăm faptul că finețea inițială a ironiei a fost distrusă grosolan prin mesajul din fotografia atașată postării: „Îndrăznește să crezi în tine! Astupă-ți urechile, închide ochii, deschide-ți mintea!” Textul este o parafrază sarcastică a sloganului folosit de către PSD în campania parlamentară: „Îndrăznește (și tu) să crezi în România!”.

„Dupa doua zile de la crearea contului meu de facebook, domnul Dragnea a ramas placut surprins de multimea de sustinatori care au invadat aceasta pagina (parea si putin invidios, ce-i drept) si, dupa ce a citit foarte multe comentarii negative la adresa mea, a ajuns la concluzia ca multimea pe cat de impresionanta, pe atat de distrugatoare se poate dovedi daca se lasa influentata de mass-media. Pentru a-i demonstra ca sustinatorii noului PSD sunt foarte greu de influentat la auzirea unor vorbe in vant, i-am propus sa „arunce” in spatiul public cum ca eu n-as avea cont de facebook! Ce vrea sa dovedeasca asta? Foarte multe, chiar. Intrebarea este… sunteti cu mine sau cu persoanele ce spun vorbe in vant? Ii aratam domnului Dragnea ca se inseala cand spune ca voi va puteti lasa influentati? Intrati pe pagina acestuia si postati mesajul: „Eu nu ma las influentat”, sub forma de comentariu! Voi urmari pagina acestuia, in speranta ca va voi vedea mesajele.

PS. Daca nu apareau mesajele mele la Observatorul de la ora 19:00, probabil parea mai convingator. Nu credeti?

Va multumesc pentru sustinere!”, au scris trollii anti-PSD-iști.

clipboard01

1 comentariu la “Lecție de trollaj. Cum să râzi de Dragnea și de Shhaideh pe Facebook FOTO

  1. Sint foarte mândru de echipa de la PCNews. Oameni inteligenti, integri care scot in relief din evenimente numai esenta.
    Restul pensii, salarii, dezvoltare, constructii sociale
    etc lasa-le in pana mea sau mai bine in mocirla lui Cioloshsorosh.
    Puteti sa spuneti câtå mândrie simt familiile voastre când citesc ce scrieti in fiecare zi?.
    Vae victis!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *