Skip to content
Sport

Lecții de viață de la un stomatolog care a străbătut Europa pe bicicletă: Trăiţi-vă visele!

adevarul.ro

Vedeți în cele ce urmează povestea emoționantă a unui stomatolog român care a străbătut Europa pe bicicletă. După o astfel de experiență, Sorin Găgeanu transmite un mesaj puternic, despre viață, depășirea obstacolelor și urmarea pasiunilor.

Astfel, în 2015, stomatologul a pedalat pe bicicletă 1400 km pe ruta Bruxelles – Malmo: ceea ce înseamnă traversarea a 5 ţări în 15 de zile, după ce a călătorit cu 2 avioane, un feribot şi 2 trenuri.

Mai mult, anul trecut, Sorin Găgeanu (artistic-dent.ro), a parcurs pe bicicletă 2400 km în 36 de zile, în Turul Marii Britanii, de data aceasta. Cu această ocazie a trecut prin 10 ţări, în care a poposit la 21 de gazde, după ce a schimbat 9 feriboturi şi 3 avioane. Turul Marii Britanii l-a străbătut însoţit de un prieten Andrei Rozescu.

“Ghidul fiinţei îşi ia o pauză de la viata cotidiană prin cicloturism. Dacă îţi doreşti ceva cu adevărat în viaţă, atunci să îl faci! Uite aşa a pornit dorinţa mea de a face anual vacanţe cicloturistice. Ambele expediţii au reprezentat o deconectare totală de rutină şi de tot ceea ce înseamnă familie, prieteni sau clinică„, este de părere Sorin Găgeanu.

Doctorul Sorin Găgeanu duce bucuria plimbării cu bicicleta către o linie spirituală, într-o călătorie a cunoaşterii de sine: „Plimbarea cu bicicleta este o călătorie iniţiatică spre interior, o cunoaştere profundă a mea. În locurile prin care am trecut am întâlnit o mulţime de oameni faini şi am trăit într-o altă civilizaţie. Am pedalat, am vizitat şi am fost cazat în multe locuri, întîlnind şi câteva persoane cărora le-am fost gazdă anul trecut. Am socializat, am băut o grămadă de soiuri de bere, trăind o experienţă de neuitat. Grija străinilor pentru cicloturişti şi standardele vestice m-au impresionat. Lipsa grijei de mâine şi oamenii cu zâmbetul pe buze mi-au deschis ochii asupra propriei persoane şi a valorilor pe care noi le cultivăm”, mai spune Sorin, conform adevarul.ro.

Cred că cel mai important lucru pe care l-am învăţat în aceste excursii este că starea noastră de bine depinde numai de noi! Dacă ar fi să dau un sfat după aceste experienţe, ar fi: trăiţi clipa şi fiţi prezenţi în viaţa voastră. La ce vă spune interiorul fiinţei voastre, la dorinţele, la visele, la ţelurile voastre, fără a le trece prin filtrul gândurilor. Sunt foarte entuziasmat de modul acesta de a petrece timpul. Învingeţi-vă frica şi prejudecăţile! Trăiţi-vă visele! Fiţi liberi şi fericiţi!”, e mesajul stomatologului Sorin Găgeanu, care a străbătut pe bicicletă deja o bună bucată din Europa. Dar el  nu intenţionează să se oprească aici, având deja planuri îndrăzneţe şi pentru acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *