Skip to content
Cluj Știri locale

Lefuri de invidiat la Primăria Cluj. Bucătăreasa are salariu de 6.000 de lei, iar Boc câștigă mai bine decât Orban

abcnewstransilvania.ro

Angajaţii Primăriei Cluj-Napoca sunt printre cei mai bine plătiţi funcţionari din primăriile din România, anul trecut beneficiind de trei majorări de salarii. În plus, mulţi dintre ei iau şi sporuri, pe lângă salariile şi aşa enorme.

În multe cazuri, angajaţii municipalităţii clujene sunt chiar mai bine plătiţi decât omologii lor de la Bucureşti, iar primarul Emil Boc îl întrece pe premierul Ludovic Orban. Boc are un salariu de 23.400 de lei, în timp ce primul-ministru ia 22.256. Şi viceprimarii din Cluj sunt plătiţi regeşte. După cum scrie adevarul.ro, salariul de viceprimar ajunge la 20.800 de lei.

Leafă de nabab are şi secretarul general al unităţii administrativ teritoriale Cluj (16.614 de lei), iar directorii duc în fiecare lună acasă între 16.391 de lei şi 14.495 de lei. Chiar şi un şef de birou sau un şef de oficiu încasează un salariu lunar de 13.157 de lei.

Mai jos sunt poliţiştii locali care ajung la 7.360 de lei lunar. În general şi cei mai prost plătii angajaţi ai Primăriei Cluj câştigă ceva mai bine decât angajaţii Primăriei Bucureşti aflaţi pe aceleaşi poziţţi. Astfel, un şofer angajat al Primăriei Cluj câştigă 5.665 de lei (faţă de 4.093 la Bucureşti), la fel ca un muncitor calificat, iar o bucătăreasă sau o lenjereasă iau în fiecare lună 5,748 de lei.

Ceva mai slab câştigă portarii, paznicii, bufetierii, manipulanţii de bunuri şi curierii – 4.748 de lei, iar un casier sau un magazioner duce acasă 5.581 de lei. Un dactilograf poate câştiga 5.805 (faţă de cel mult 4.332 lei la Bucureşti). Informaţiile sunt publice şi se găsesc pe site-ul Primăriei Cluj.

Pe lângă aceste salarii, angajaţii Primăriei Cluj beneficiază şi de numeroase sporuri şi indemnizaţii. Este şi cazul sporului pentru condiţii de muncă, despre care se precizează că se acordă pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru. Acest spor le aduce angajaţilor în buzunare încă 15% din salariul de bază aferent lunii decembrie 2019.

Foarte mulţi bani în plus primesc şi cei care lucrează pe fonduri europene şi care primesc în plus 50% din salariu. Încă o jumătate de salariu în plus mai primesc şi angajaţii cate au titlul ştiinţific de doctor. Totodată, fiecare angajat al Primăriei Cluj-Napoca, mai puţin primarul şi viceprimarul, beneficiază de vouchere de vacanţă (1450 lei pe an) şi de indemnizaţii pentru hrană. Lista completă a sporurilor salariale şi a indemnizaţiilor se află de asemenea pe site-ul Primăriei Cluj.

Angajaţii municipalităţii au beneficiat şi în acest an de o majorări salariale, la fel ca în fiecare an. 2019 a fost printre cei mai buni ani în această privinţă.

Cu toate acestea, într-un raport întocmit de către inspectorii Curţii de Conturi Cluj, Primăria Cluj-Napoca a fost acuzată că le-ar fi acordat angajaţilor săi premii şi sporuri nelegale. Este vorba despre stimulente şi premii de 13,5 milioane de lei, releva un raport al Curţii de Conturi dat publicităţii la finele anului trecut. Concret, au fost efectuate plăţi nelegale pentru ore prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care nu se lucrează, se subliniază în raport.

1 comentariu la “Lefuri de invidiat la Primăria Cluj. Bucătăreasa are salariu de 6.000 de lei, iar Boc câștigă mai bine decât Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *