Skip to content
Societate

Legalizarea prostituției, sondaj de ultimă oră. Ce spun românii

telegraph.co.uk

Românii nu sunt de acord cu legalizarea prostituției și autorizarea funcționării bordelurilor, se arată într-un sondaj de opinie făcut de Biroul de Cercetări Sociale și obținut în exclusivitate de PSnews.ro.

Astfel, 59% dintre cei care au răspuns la întrebările sondajului au declarat că nu sunt de acord cu legalizarea prostituției și autorizarea funcționării bordelurilor.

Doar 29% dintre ei susțin această măsură, în timp ce 12% declară că nu ar vota la o eventuală consultare populară pe temă.

Legalizarea prostituției este o temă de discuție ce revine recurent în atenția opiniei publice.

Cea mai recentă inițiativă în acest sens a venit dinspre liderii tineretului social-democrat – TSD, care au propus lansarea unei dezbateri naționale pe mai mlte teme cu caracter progresist, printre ele numărându-se și legalizarea prostituţiei.

Sondajul citat a fost realizat în perioada 15-20 martie 2019 pe un eșantion național de 1144 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României care locuiește în țară (au fost excluse din eșantion persoanele aflate în străinătate, precum și persoanele instituționalizate din mânăstiri, pușcării, spitale, aziluri, etc. – adică peste 25% din totalul alegătorilor).

Eșantionul construit a fost de tip probabilist-aleator, format din 40 de straturi, rezultate din intersecția a 8 zone geografice cu 5 tipuri de localități urbane și regionale.

Eșantionul a fost alcătuit astfel încât să aibă reprezentativitate națională, cu o eroare statistică de +/-3% la un interval de încredere de 95%. Adică dintr-o sută de eșantioane identice 95 dintre ele vor da aceleași cifre cu o eroare de +/-3%. Eșantionul reproduce structura socio-demografică a populației nu doar pe județe, regiuni de dezvoltare și tipuri de localități (orașe mari, orașe mijlocii, orașe mici si comune), ci și pe sexe, grupe de vârstă, ocupații și nivel de instrucție școlară.

Sondajul a fost coordonat de Bruno Ștefan, sociolog ce a realizat peste 500 de sondaje în ultimii 29 ani atât în cadrul BCS (în perioada 1998-2019), cât și în cadrul CIS (în perioada 1991-1998), conferențiar la Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică și Științe Socio-Umane din Universitatea Politehnica din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *