Skip to content
Opinii & Analize

Legați-vă centurile de siguranță, urmează Guvernarea Atât S-a Putut

Bogdan Stoica

Vin vremuri interesante. Sigur, unii le-ar putea numi nasoale sau chiar cumplite, dar eu sunt optimist. Așa a fost și în pandemie, când Caramitru, Jurma, Gheorghiță, Boc și Mândruță Soția E Medic ne amenințau cu o Românie plină de sicrie. Și n-au murit cu mult mai mulți oameni decât de obicei, pentru că infecțiile intraspitalicești au fost mai șmechere decât covid19. Așa o să fie și acum.

Preşedintele Federaţiei sindicatelor din educaţie a spus care-s salariile care ar băga în clase profesorii: 4.000 de lei debutanții, 7.000 de lei seniorii. „Da, dar unii debutanți sunt de nota 5, de ce i-ai plăti așa bine? Iar unii seniori n-au mai deschis o carte de când erau debutanți, unde le e performanța?”, au răspuns guvernanții. „Ne pare rău, ăsta e lotul, dacă-l vreți – bine”, au replicat sindicatele.

E o situație similară cu altele din sectorul bugetar. Tot zilele astea, Sindicatul Polițiștilor a anunțat că 30% dintre candidații la admiterea în școlile MAI au picat proba sportivă și dacă lucrurile merg așa, numărul candidaților apți va fi mai mic decât al locurilor scoase la concurs. „Da, dar nu putem angaja polițiști proști și amotrici”, au zis guvernanții. „Ne pare rău, ăsta e contingentul, dacă-l vreți – bine”, au dat din umeri polițiștii.

La Comarnic, un urs și-a făcut bârlog în curtea școlii, și acum e împiedicat să se ducă acasă de o mașină a poliției locale din Comarnic, care dă ture în jurul școlii cu sirena pornită pentru a-l speria. Știi de ce? „Pentru că ne-am uitat în lege, care nu prevede nimic în situația inedită generată de urs, așa că doar atât putem face, dacă vreți – bine”.

Între timp, UE a început să-și dea tot ei banii din PNRR-ul României. În timp ce statul român e scos la tablă ca să vadă banii, OMV Petrom a obținut deja 39 de milioane de euro din PNRR pentru producția de hidrogen verde la rafinăria Petrobrazi. Va fi un proiect gigantic, în care doar niște salopete, bandă izolatoare, și electrozi vor fi românești, restul vin din UE. Știi de ce? Pentru că atât s-a putut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *