Skip to content
Politică

Legătura dintre Elena Udrea și un scenariu de coșmar pentru Ponta

Judecătorii au decis definitiv marți să o pună pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, sub control judiciar, fiind astfel înlocuită măsura arestului la domiciliu. Aparent, pare o măsură surprinzătoare, având în vedere numeroasele bătălii pe care Udrea le pierduse în fața procurorilor DNA.

Într-un editorial postat pe blogul personal, editorialistul Ion Cristoiu susține că punerea sub control judiciar în detrimentul menținerii arestului la domiciliu ar putea fi corelată cu ipoteza că, în perioada următoare, DNA se va concentra cu toate armele pe Victor Ponta.

În viziunea lui Ion Cristoiu, DNA ar urma să închidă ”toate celelalte fronturi pentru ca, în perioada următoare, să se poată concentra, cu toate armele din dotare, asupra lui Victor Ponta”, invocând că procurorii nu pot duce războaie pe mai multe fronturi.

”Bag seamă că actul prin care DNA nu mai cere prelungirea arestului la domiciliu pentru Elena Udrea a stîrnit, în presa noastră militarizată, cînd nu e fomistă, uimiri de proastă-n tîrg. Uimiri din care izvorăsc, de obicei, explicațiile tembele.
S-a văzut în gestul incredibil al DNA victoria statului de drept, dacă nu chiar eșecul Binomului SRI-DNA în campania acestuia de a da cu cătușele peste bot oricui cutează să susțină că lupta împotriva corupției e un pretext de răfuială politico-mafiotă.

În realitate, Binomul SRI-DNA a transpus în practică principiul de care n-a ținut seamă Hitler:
Nu te bați pe mai multe fronturi în același timp!
Frontul principal și singurul care contează pentru Binomul SRI-DNA este forțarea demisiei lui Victor Ponta pentru ca rața mecanică Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia să nu treacă drept curcă.

Prin urmare, Binomul SRI-DNA trebuie să închidă toate celelalte fronturi pentru ca, în perioada următoare, să se poată concentra, cu toate armele din dotare, asupra lui Victor Ponta.
Urmează asaltul final, altfel Klaus Iohannis rămîne cu onoarea nereparată.”, este de părerea jurnalistul Ion Cristoiu.

Editorialistul face și o corelație între o declarație făcută de Traian Băsescu, în sprijinul ”binomului SRI-DNA” în privința dosarului lui Victor Ponta, și punerea sub control judiciar a Elenei Udrea , susținând că în acest mod SRI și DNA și-ar fi asigurat sprijinul fostului Președinte în războiul pentru debarcarea lui Ponta.

Binomul SRI-DNA și-a asigurat sprijinul lui Traian Băsescu în războiul pentru debarcarea lui Victor Ponta.”

”Prin sprijinul acordat de Traian Băsescu, Elena Udrea constituia un front primejdios pentru Binom.
Vă imaginați ce-ar fi însemnat dacă Traian Băsescu, dușmanul de moarte al lui Victor Ponta, ar fi sugerat măcar că acțiunea DNA împotriva lui Victor Ponta pute a făcătură.
Nu numai că Traian Băsescu s-ar fi profilat ca un veritabil bărbat de stat, dar, mai mult, Operațiunea Debarcarea premierului cu ajutorul unei instituții represive, ar fi fost pusă la îndoială.

Prezent duminică, 14 iunie 2015, la Iași, Traian Băsescu a sărit în sprijinul Binomului SRI-DNA în afacerea Victor Ponta.
Marți, 16 iunie 2015, peste doar două zile doar, DNA renunță brusc la cererea de prelungire a arestului la domiciliu a Elenei Udrea.
Atenție!
Nu judecătorul a decis eliberarea din arestul la domiciliu, ci procurorul DNA, cel care, de regulă, cere cu ochii închiși măsuri dure pentru acuzat.

Și uite așa, Binomul SRI-DNA și-a asigurat sprijinul lui Traian Băsescu în războiul pentru debarcarea lui Victor Ponta.
Aștept cu maximă curiozitate reacția Elenei Udrea.
Se va transforma și ea, în semn de recunoștință fierbinte, din adversar într-un fan al Binomului SRI-DNA?!”, explică Ion Cristoiu într-un editorial postat pe blogul personal.

1 comentariu la “Legătura dintre Elena Udrea și un scenariu de coșmar pentru Ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *