Skip to content
Politică

Legătura dintre mama senatorului Dan Șova și frații ”Micula”. Suma uriașă pe care ar urma să o încaseze aceasta

" "

Mama fostului ministru Dan Şova, Ana Diculescu Şova, se află printre beneficiarii celor peste 11 milioane de euro, pe care Guvernul va trebui să-i dea casei de avocatură care a apărat România, în controversatul dosar Micula, informează cei de la realitatea.net.

După cum știm, fraţii Micula vor primi o despăgubire de 85 de milioane de euro, ca urmare a câștigării unui proces, în urma cu un an, împotriva Ministerului Finanțelor la Curtea de Arbitraj de la Washington, în baza unei clauze de protectie a investitorilor străini.

" "
" "

Citește și: Cum poate pierde România un miliard de euro, din cauza fraților ”suedezi” Micula. Reacția lui Ponta

Potrivit jurnalistului Mihai Pâlșu, casa de avocatură din care face parte mama fostului ministru, Dan Şova, a reprezentat statul român în procesul pe care l-a pierdut cu fraţii Micula. Astfel, pe lângă cele 85 de milioane de euro pe care trebuie să le primească oamenii de afaceri, statul a mai achitat deja 11,5 milioane de euro către casa de avocatură, informează jurnalistul puterea.ro.

„La frații Micula nu numai că vom fi obligați, am înțeles că trebuie să plătim 85 de milioane de euro, da, că nu au obținut cât au dorit ei 220 milioane. Eu m-am uitat cât a costat statul factura avocaților. Nu te interesează treaba asta? 11,5 milioane de euro până acum. Avocați – Adriana Gaspar, Ana Diculescu Șova – mama domnului Șova (…) Ar fi prea golănească treaba să aflăm că, de fapt, au fost angajați de frații Micula ca să piarda procesul”, a declarat jurnalistul Mihai Pâlșu, în cadrul emisiunii Academia de Evaziune, de la Realitatea TV.

 

Citește și: Situație fără precedent. Conturile Ministerului de Finanțe, blocate de frații Micula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *