Skip to content
Sport

Legătura dintre marele brand Louis Vuitton și România: Fabrica din Cisnădie

Un secret al brandului de lux Louis Vuitton Moet Hennessy este existența fabricii din Cisnădie, Sibiu. În uzina Somarest se produc cele mai multe perechi de pantofi, care sunt vânduți cu prețuri între 500 și 1800 lire sterline.

Secretul menționat mai sus constă în faptul că managerii fabricii fac eforturi pentru a se asigura că nu există o transparență în ceea ce privește marca Louis Vuitton, mai ales în urma refuzului pe care l-au primit, în 2014, o echipă a unei televiziuni franceze care au dorit să intre in fabrică.

Această fabrică a fost deschisă în 2002, datorită forței de muncă ieftine, iar în 2004 uzina producea aproximativ 1500 perechi de pantofi pe săptămână. De asemenea, în 2009 a fost deschisă o nouă fabrică, la Avrig, care se ocupă cu producția de componente pentru genți și valize, conform Știri.TVR.ro care citează publicația The Guardian.
Se pare că jurnaliștii de la The Guardian au reușit să intre in uzina Somarest și au confirmat numărul ridicat (100.000 perechi / an) de perechi de pantofi care ies pe poarta fabricii, însă fără talpă.

Produsele sunt finalizate în Franța sau în Italia și astfel încălțămintea produsă în cea mai mare parte în România, primesc eticheta celorlalte două state menționate, în conformitate cu legislația UE.
Cele două fabrici ale brandului au în total 734 angajați care primesc salariul mediu pentru industria de confecții, ceea ce însemnă undeva la aproximativ 600 lei (133 euro).

Angajații, cu toate că sunt mulțumiți și le sunt respectate drepturile, conform celor zise de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Sibiu și a purtătorului de cuvânt, nu vor putea să-și permită mai repede de șase luni o pereche de pantofi produsă de ei înșiși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *