Skip to content
Politică

Legătura Dragnea-Părpălea, din nou pe masa DNA. Ce poate păți șeful PSD

jurnalul.ro

Romică Părpălea, denunțătorul lui Liviu Dragnea din dosarul ”Referendum”, revine cu o nouă sesizare pe numele șefului PSD, care a și fost înmânată procurorilor DNA.

Într-un denunț din luna iulie, Părpălea dezvăluie legăturile care ar sta la baza imperiului TeLdrum și familia Dragnea.

Denunțul de mână semnat de Părpălea face referire la o serie de credite contractate de TelDrum de la UniCredit, după cum dezvăluie evz.ro.

Liviu Dragnea a creat cea mai periculoasă caracatiță în domeniul economic, cât și în Justiție și Poliție.

Ca un reper pentru procurori, în anul 2011 societatea Tel Drum, în urma convocării efectuate de președintele Consiliului de Administrație Petre Pitiș, stabilea termenii unei relații economice cu SC Agrotrust  și cu SC Romcip , precum și condițiile negociate cu UniCredit Țiriac Bank, în vederea achiziționării unei garanții personale de către Tel Drum pentru garantarea crditelor contractate de cele două societăți menționate antrior de la această instituție bancară.

S-a aprobat astfel contractarea de către Tel Drum a două facilități de credit, unul în sumă de 18.000.000, 00 lei și alta în sumă de 10.000.000,00 lei pentru a căror garantare s-a aprobat ipotecarea proprietăților Tel Drum, garanție reală  asupra bunurilor mobile și imobile, precum și un bilet la ordin emis în alb de către Tel Drum în favoarea instituției bancare”, se arată în denunț.

Agrotrust este o firmă condusă de Mihai Putineanu, finul lui Liviu Dragnea, iar Romcip este firma la frâiele căreia s-a aflat Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD.

Conform declarației date de Părpălea, beneficiarul privatizării TelDrum nu ar fi nimeni altul decât Valentin Dragnea,

Romică Părpălea a înregistrat denunțul său la DNA pe data de 20 iulie, la mijlocul săptămânii trecute finf chemat pentru alte lămuriri de către procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *