LEGE FOTO Noile reguli pentru vânzarea alimentelor din insecte în magazine – semnate. Panou obligatoriu de avertizare

Thai traditional street food grasshoppers,larvae ,market counter ,the concept of the traditional exotic food

Magazinele care vând produse alimentare ce sunt sau conțin specii de insecte, autorizate a fi introduse pe piață ca alimente noi, vor trebuie să le expună într-un stand separat, delimitat de standurile ce conțin produsele consacrate și cu panou de avertizare a consumatorilor. De asemenea, restaurantele vor avea reguli de informare separată în privința acestor produse, inclusiv la livrarea prin aplicații/curieri, potrivit unui proiect de lege promulgat acum de președintele Iohannis.

De ce este important: Comisia Europeană a autorizat anul trecut promovarea greierelui de casă ca aliment nou în Uniunea Europeană, ajungându-se astfel la a treia insectă care a fost aprobată pentru consum, după aprobările emise în 2021 pentru viermele galben uscat și pentru lăcusta călătoare.

De asemenea interesant: Făina de greiere a început deja să fie comercializată în România, dar la prețuri uriașe, în timp ce personaje politice, precum ministrul Agriculturii, Petre Daea, se opun deschis consumării acestor noi alimente care conțin inscte.

Proiectul, adoptat luna trecută de Parlament și inițiat de liderul PSD și actual premier, Marcel Ciolacu, preia prevederile unui proiect de ordin al ANPC și introduce noi reguli ce vor trebui respectate de magazinele și restaurantele care comercializează astfel de produse, inclusiv prin aplicații de livrare la domiciliu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: