Skip to content
Politică

Legea anti-fumat le dă mari bătăi de cap șoferilor. Polițiștii: „Sincer vă spun, nici nu îndrăznim!”

Legea anti-fumat le dă mari bătăi de cap șoferilor care nu pot fuma în mașina de serviciu.

Astfel, atât conducerea Poliţiei Locale Constanţa, cât şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa au confirmat faptul că nu a fost acordată nicio amendă sau avertisment în privinţa şoferilor care fumează în trafic, la volanul autoturismelor care aparţin societăţilor comerciale, informează Romaniatv.net

Care este motivul? Legea este atât de anapoda încât le este şi ruşine să o aplice: „Nu am dat nicio amendă pentru acest lucru. Sincer vă spun, nici nu îndrăznim!”

Mai mult, potrivit legii, maşina de serviciu este considerată „loc de muncă” şi, prin urmare, fumatul este interzis.

Totodată, regula se aplică şi în cazul taxiurilor, a microbuzelor sau transportului în comun. Şoferii firmelor private spun că este de-a dreptul strigător la cer să îi vadă pe alţii în maşini că fumează şi ei să nu-şi poată aprindă o ţigară de teama de a nu fi amendaţi.

„Am ajuns acum să opresc din jumătate în jumătate de oră pentru a fuma. Dacă merg până la Bucureşti, opresc de cinci ori cel puţin. Nu mi se pare în regulă, eu nu pot fuma că sunt în maşina firmei, dar lângă mine la semafor alţii fumează. Am un vecin care este poliţist şi l-am întrebat sincer ce părere are de legea asta. Mi-a spus că a primit ordine de la comandant să nu îi sancţioneze pe cei care fumează în maşini, pentru a nu-şi pune oamenii în cap. Şi până la urmă aşa este normal, chiar dacă îşi fac datoria, dar legea asta trebuie schimbată”, a declarat un şofer al unei firme de curierat.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *